Cel mai bun si pufos cozonac, facut cu drojdie Pakmaya

de Oana in Dulciuri, 4 Apr 2017 | 32985 vizualizari

 

Pakmaya este singurul producător de drojdie de panificație din România, iar anul acesta s-a confirmat: Pakmaya este brandul de drojdie cu cel mai bun raport calitate-preț din România. De 25 de ani, îmbină tradiția și priceperea armonios în produse de calitate care garantează succesul oricărei rețete. 
De aceea, îți propunem direct din bucătăria noastră o rețetă de cozonac pufos, pregătit chiar cu drojdia proaspătă Pakmaya. 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 150 gr lapte
  • 150 gr iaurt grecesc
  • 4 oua
  • 40 gr drojdie proaspata Pakmaya
  • 150 gr unt
  • 300 gr zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 lingurita esenta rom
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 150 gr nuca macinata
  • 150 ml lapte
  • 80 gr zahar
  • 20 gr cacao
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 200 gr cubulete de rahat
  • Uns:
  • un ou
  • 2 linguri zahar brun
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cel mai bun si pufos cozonac, facut cu drojdie Pakmaya:

Amesteca laptele cald cu iaurtul, dizolva drojdia, pune 2 linguri de zahar si 2 linguri de faina. Omogenizeaza bine si lasa sa creasca 15 minute.
Cerne faina, pune un praf de sare, zaharul, ouale batute, esenta de rom, coaja rasa de lamaie si portocala, amesteca putin si pune apoi maiaua si framanta, alternand cu untul topit.
Framanta aluatul 20 de minute, pana nu se mai lipeste de maini.
Pune-l intr-un bol curat uns cu ulei si lasa aluatul sa creasca o ora, intr-un loc cald, ferit de curent, pana isi dubleaza volumul.
Pregateste umplutura: amesteca nuca macinata cu zaharul si cacaua, apoi toarna laptele cald si amesteca. Pune esenta de rom si las-o deoparte.
Imparte aluatul in patru, intinde cate o foaie si pune umplutura, apoi cubulete de rahat.
Ruleaza si impleteste cate doua rulouri intre ele, formand astfel doi cozonaci.
Pune cozonacii in doua tavi tapetatae cu hartie de copt si lasa-i sa mai creasca o jumatate de ora.
Unge cozonacii cu ou batut si presara deasupra zahar brun.
Coace cozonacii in cuptorul preincalzit la 170 de grade, pentru 45 de minute.
Lasa-i apoi sa se raceasca de tot inainte sa ii tai.

Mulți dintre noi învațăm rețete de la familii sau cunoștințe, uneori căutăm și în cărți sau pe internet. Câteodată acționăm după gust și după ochi. De fapt, fiecare bucătărie este un laborator, iar fiecare om care intră în bucătărie este un bucătar. Multe procese care au loc în bucătărie au o bază științifică, iar unul dintre acestea este procesul de fermentare. Fermentarea este definiția științifică a creșterii aluatului. Drojdia, care se adăugă amestecului pentru aluat, uscată sau proaspătă, consumă zahărul din aluat, asigurând formarea de gaze și creșterea aluatului.

Care sunt tipurile de drojdie pe care le poti folosi in bucatarie?

Există multe tipuri de drojdie, fiecare având proprietăți și utilizări diferite.O putem considera un mic ajutor magic. Avem nevoie de ea pentru a face minuni în bucătărie! În acest fel, ne oferă gusturi minunate și tot ea creează acel miros unic de produse de patiserie.

Drojdia proaspătă Pakmaya

Drojdia proaspătă este prima despre care vom vorbi. Cea mai folosită cântărește 25 grame și are formă de cub. Datorită conținutului de apă, drojdiile sunt vii, motiv pentru care trebuie depozitate în frigider, într-un mediu rece (4°C). Drojdia proaspătă în formă de cub este fragilă și sfărîmicioasă, astfel că poate fi adăugată cu ușurință în aluat. După deschiderea pachetului, poate fi utilizată direct, fără a fi dizolvată. Dacă nu folosești întregul pachet, este important să îl închizi bine și să-l păstrezi în frigider, blocând orice contact al drojdiei cu aerul. În caz contrar, vei simți un miros diferit, iar aceasta va avea o altă culoare.

Drojdia uscată Pakmaya 

Unul dintre cele mai întâlnite tipuri de drojdie pentru acasă este cea uscată. Aceasta se obține prin uscarea drojdiei cu ajutorul unor tehnici speciale și se găsește sub formă de granule. Este foarte ușor să folosești drojdia uscată. Granulele trebuie puse în contact cu apă sau lapte și lăsate să se dizolve. Temperatura apei sau a laptelui folosit este foarte importantă. Utilizarea lichidelor foarte fierbinți sau foarte reci nu este benefică pentru drojdie. Drojdia uscată trebuie depozitată într-un mediu rece și uscat, precum un dulap din bucătărie. În acest fel, o poți folosi pentru mult timp.

Drojdia uscată instant Pakmaya

Să aruncăm o privire la drojdia uscată instant, care are o structură asemănătoare cu cea a drojdiei uscate. Comparativ cu aceasta, drojdia uscată instant este compusă din granule fine și are o durată diferită de păstrare. De asemenea, este ușor de găsit pe multe piețe alimentare. Față de drojdia uscată, drojdia uscată instant diferă prin proprietățile structurale și durata mai mare de depozitare. De asemenea, diferă și modul de utilizare. Deoarece drojdia uscată instant este mai fină, aceasta poate fi adăugată direct în aluat și amestecată cu făina. Aceasta este ușor solubilă în timpul frământării și nu necesită contact cu apa înainte. Pe parcurs, apa sau laptele pe care le adaugi aluatului nu trebuie să fie nici prea calde, nici prea reci.

După ce descoperi principiile de bază ale drojdiei, e timpul să le pui în practică. Nu uita: folosirea drojdiei potrivite te ajută să obții gustul dorit.

TIPS-URI

1

Poti sa lasi aluatul la dospit in cuptorul electric la 40 de grade

Daca ti-a placut reteta noastra "Cel mai bun si pufos cozonac, facut cu drojdie Pakmaya" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Criss 1

19.12.2018, 20:27

Cristi4040 1

03.01.2020, 06:59

Sense a inceput activitatea in luna februarie 2007, de atunci fiind imbunatatit in permanenta. Au fost adaugate noi metode de castig, devenind cel mai popular site de acest gen din SUA si din lume. In momentul de fata poti castiga bani din completarea de Taskuri, din Sondaje de opinie, din Oferte, Bonusuri etc. Surveys (sondajele) le primiti in limba romana, verificati din cand in cand ele apar cand va calificati, incercati Task daca stiti putina engleza, apar cand sunt disponibile.
Mai poti castiga bani din Oferte etc.Modalitatile de plata acceptate sunt: Paypal, Skrill, Payoneer pentru Romania

Pentru inregistrare accesati acest link
https://bit.ly/2ucWZ8q

Viorica2020 1

09.01.2020, 10:42

Participa la sondaje online
Sondajele valoreaza între 0.10€ si 2,5€ iar la inregistrare primesti bonus.
Inscrie-te aici http://bit.ly/31pLncZ

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Baigli - Cozonac unguresc cu nuca si mac