Cozonac tunat

de mimmi in Dulciuri, 8 Ian 2012 | 1606 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru 2 cozonaci:

  • 600 gr faina alba,
  • un cub drojdie proaspata-25g,
  • 2 galbenusuri+ 1 ou pt uns,
  • 50 ml ulei,
  • 50 gr unt topit,
  • 1 lingura coaja rasa de portocala si lamaie,
  • 2 pliculete zahar vanilinat,
  • 1 pahar lapte caldut,
  • 6 linguri zahar,

Pentru umplutura:

  • 2 albusuri,
  • 50 g zahar,
  • 150 g nuca macinata,
  • 300 g rahat,
  • 3 linguri cacao,
Portii: 5
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac tunat:

Punem drojdia in laptele cald si le amestecam,adaugand si 1 lingura de zahar si una de faina.


Omogenizam si lasam sa creasca la cald cca 15 minute. Intr-un castron mare adaugam restul de faina,zaharul,untul topit,uleiul,coaja rasa,ouale iar in mijloc facem o gropita si turnam amestecul de drojdie. Framantam un aluat elastic,pana nu se mai leaga de mana. Acoperim vasul cu un servet curat si lasam aluatul la dospit,intr-un loc cald,cca 1 h pana isi dubleaza volumul.


Pentru umplutura: Batem albusurile spuma,adaugam zaharul in ploaie si mixam pana devine o spuma lucioasa.


Adaugam nuca si cacaua si amestecam cu dosul lingurii,de jos in sus. Taiem rahatul felii. Impartim aluatul in doua parti. Intindem o bucata de aluat peste care intindem 1/2 din umplutura.


Asezam feliile de rahat si rulam cozonacul. Punem cozonacii in tava pe hartie de copt,ii ungem cu ou batut si ii mai lasam la dospit inca 20 de minute,dupa care ii dam la cuptorul preincalzit. Ii lasam la racit dupa care ii putem taia.


Pofta Buna

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac tunat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

mena29 1

09.01.2012, 13:35

teosim 1

09.01.2012, 15:09

Atat de frumos explicat,cu doar 2 oua,pentru oricine a face cozonac nu mai e o sperietoare.Felicitari!

mimmi 1

10.01.2012, 20:58

Multumesc fetelor !
Cozonacul l-am facut pentru bunicii mei,iar numele tunat tati i l-a dat,deoarece a spus ca ori e cu nuca ori cu rahat !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu banane si ciocolata

ieri la 23:01

Buturuga de Craciun

de RuxyRux 9

ieri la 22:01

Turtițe cu magiun, la tigaia grill

de RODIMUR 5

ieri la 21:45

Tort cu fructe uscate si turron

de Lau 9

ieri la 20:44

RETETA RECOMANDATA
Cozonac pas cu pas (reteta video)