Cozonac tunat

de mimmi in Dulciuri, 8 Ian 2012 | 1415 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru 2 cozonaci:

  • 600 gr faina alba,
  • un cub drojdie proaspata-25g,
  • 2 galbenusuri+ 1 ou pt uns,
  • 50 ml ulei,
  • 50 gr unt topit,
  • 1 lingura coaja rasa de portocala si lamaie,
  • 2 pliculete zahar vanilinat,
  • 1 pahar lapte caldut,
  • 6 linguri zahar,

Pentru umplutura:

  • 2 albusuri,
  • 50 g zahar,
  • 150 g nuca macinata,
  • 300 g rahat,
  • 3 linguri cacao,
Portii: 5
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac tunat:

Punem drojdia in laptele cald si le amestecam,adaugand si 1 lingura de zahar si una de faina.


Omogenizam si lasam sa creasca la cald cca 15 minute. Intr-un castron mare adaugam restul de faina,zaharul,untul topit,uleiul,coaja rasa,ouale iar in mijloc facem o gropita si turnam amestecul de drojdie. Framantam un aluat elastic,pana nu se mai leaga de mana. Acoperim vasul cu un servet curat si lasam aluatul la dospit,intr-un loc cald,cca 1 h pana isi dubleaza volumul.


Pentru umplutura: Batem albusurile spuma,adaugam zaharul in ploaie si mixam pana devine o spuma lucioasa.


Adaugam nuca si cacaua si amestecam cu dosul lingurii,de jos in sus. Taiem rahatul felii. Impartim aluatul in doua parti. Intindem o bucata de aluat peste care intindem 1/2 din umplutura.


Asezam feliile de rahat si rulam cozonacul. Punem cozonacii in tava pe hartie de copt,ii ungem cu ou batut si ii mai lasam la dospit inca 20 de minute,dupa care ii dam la cuptorul preincalzit. Ii lasam la racit dupa care ii putem taia.


Pofta Buna

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac tunat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

mena29 1

09.01.2012, 13:35

teosim 1

09.01.2012, 15:09

Atat de frumos explicat,cu doar 2 oua,pentru oricine a face cozonac nu mai e o sperietoare.Felicitari!

mimmi 1

10.01.2012, 20:58

Multumesc fetelor !
Cozonacul l-am facut pentru bunicii mei,iar numele tunat tati i l-a dat,deoarece a spus ca ori e cu nuca ori cu rahat !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert piscoturi cu vanilie si nuci
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu mac