Tort de portocale

de Catalina L in Dulciuri, 18 Mar 2015 | 2922 vizualizari

 

Din caietul de retete al mamei mele.....

 

INGREDIENTE

  • 250 gr de nuci
  • 250 gr de zahar pudra
  • 6 oua
  • 2 portocale
  • 150 gr cacao
  • 1 pahar apa - 125 ml
  • 50 gr ciocolata
  • 500 gr frisca
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura faina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de portocale:

Se freaca galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga nuca inmuiata cu apa, portocalele felii, uleiul, faina si la sfarsit albusurile batute spuma.

Se pune la cuptor intr-o tava de tort unsa.

Dupa ce s-a racit blatul se taie in doua se umple cu frisca peste care se rade ciocolata.

Se poate introduce si o foaie de pandispan dar atunci trebuie mai multa frisca.

Eu am pus cantitatile pe jumatate si l-am combinat cu un alt blat pentru a face un tort  - resultatul aici

Anul trecut l-am facut de St Valentin.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

jolygina 1

31.03.2015, 01:14

mihaelar63 1

20.02.2018, 20:47

O combinatie super

Catalina L 1

22.02.2018, 12:33

reteta mamei mele merci Miha

COMENTEAZA

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de portocale