Prajitura magica cu ciocolata

de mosuletulene in Dulciuri, 3 Oct 2015 | 1290 vizualizari

 

e parfum, e si savoare,
e aroma si culoare...
e motiv de bucurie
a gustului simfonie ;) :P :D

un desert din două texturi delicioase, la bază cremoasă, asemănătoare unei budinci și partea superioară care este fragedă și pufoasă.

 

INGREDIENTE

  • 220 g unt, topit
  • 1200 ml lapte, cald
  • 230 g făină
  • 90 g cacao
  • 8 ouă
  • 420 g zahăr
  • 60 ml cafea tare
  • 4 plicuri zahar vanila Burbon
  • zahăr pudră pentru ornat
  • fructe proaspete pentru ornat la alegere, eu am folosit smochine proaspete
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura magica cu ciocolata:

Încingem cuptorul bine și pregătim o tavă de cu pereții înalți în care punem hârtie de copt.


Amestecăm făina și cacaua într-un bol. În alt vas batem albușurile spumă cu 8 linguri din cantitatea de zahar.


Mixăm gălbenușurile cu zahărul ramas până se deschid la culoare, apoi adăugăm untul topit, cafeaua, vanilia. Adăugăm și făina, mixăm bine, apoi încorporăm treptat laptele cald.


Încorporăm albușurile bătute spumă în 3 tranșe, amestecând ușor cu o spatulă .


Turnăm compoziția în tavă și coacem 30-45 de minute. Prăjitura trebuie să fie închegată la suprafață, dar dacă mișcăm de tavă, tremură ușor. Lăsăm la răcit complet în tavă.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura magica cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

mosuletulene 1

04.10.2015, 13:43

Va multumesc!!!

Adele 1

04.10.2015, 14:02

Ina 1

04.10.2015, 14:55

Minunata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu ciocolata si frisca