Pigna di pasqua

de Catalinaflorea in Dulciuri, 18 Apr 2015 | 501 vizualizari

 

Dulce de Paste italian(antic)care se prepara la tara mai mult,eu am aflat de el in zona S. di Abruzzo si e foarte bun. Nu am apucat sa fac poza intreaga.

 

INGREDIENTE

  • 120 g faina alba
  • 100 ml apa calduta
  • 1 lingurita zahar
  • jumatate cubulet drojdie
  • 100 ml lapte
  • 100 g unt
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • o esenta rom
  • 500 g faina
  • 2 ciocolate negre
  • o ciocolata cu lapte
  • 5 linguri cacao
  • 150 ml lapte
  • 2 linguri amidon
  • jumatate de ciocolata rupta bucatele
  • o lingura unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pigna di pasqua:

Amestecati 120 g faina, apa calduta, lingura de zahar si drojdia si lasati la crescut pentru o ora. Dupa o ora adaugati in compozitie ouale si zaharul si amestecati bine. Adaugati laptele, untul topit, esenta si la sfarsit faina. Trebuie sa arata ca un aluat pentru coconac, lipicios.In ora in care drojdia a crescut preparati crema de ciocolata:topiti pe abur ciocolatile,adaugati cacaoa apoi laptele si amestecati bine,la sfarsit puneti amidonul si lasati din nou pe abur pana devine cremoasa. Luati de pe foc si lasati la racit bine,apoi adaugati untul si mixati bine cam 5 8 minute. La sfarsit puneti ciocolata sfarmata.


Aluatul il imparteti in 2: jumatate o puneti in tava (aluatul nu va fi usor de intins,dar daca e imposibil adaugati faina) Adaugati ciocolata deasupra lasand cam 5 centimetri distanta fata de margine si cealata bucata de aluat. Apasati bine marginile sa se lipeasca. Bagati la cuptor la 180 de grade pentru 40-50 minute. Cine vrea o poate glazura cu zahar(zahar pudra amestecat cu putina apa pana devine lichida), cu bombonele colorate sau ciocolata.


Noi am tinut-o si la congelator, este foarte buna dupa, are consistenta unei turte dulci umpluta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pigna di pasqua" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

MotanLaOale 1

18.04.2015, 19:41

Rocsi 1

18.04.2015, 21:39

Buna

Geanina87 1

19.04.2015, 21:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Papanasi deliciosi cu branza de vaca