Tort de portocale si ciocolata

de nadea68 in Torturi, 3 Ian 2014 | 4484 vizualizari

 

Am pornit sa fac un tort de portocale,fiind sezonul lor,dar cum ascult si parerea fiului meu caruia ii plac mult dulciurile cu ciocolata,am transformat tortul...a iesit minunat :)

 

INGREDIENTE

  • 2 portocale
  • 300 g zahar
  • 3 oua
  • 300 g faina
  • praf de copt
  • 75 g unt
  • 4 linguri cacao
  • 100 g ciocolata razuita
  • Ornat
  • 150 g zahar pudra
  • zeama de lamaie
  • apa fierbinte 1 lingura
  • coaja de portocala
  • 2 linguri zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de portocale si ciocolata:

Separam galbenusurile de albusuri.Batem bine galbenusurile cu zaharul.Adaugam coaja de portocale si zeama lor.amestecam faina cu cacao si praful de copt.

Adaugam la galbenusuri impreuna cu untul topit si ciocolata.

Amestecam si la urma adaugam albusurile batute spuma.Amestecam de jos in sus pana devine omogen.

Ungem tava de tort si punem faina.Invartim tava sa se prinda bine faina.

Turnam compozizia si punem la cuptor la 170° cam 30minute.Facem proba scobitoarei.Trebuie sa iasa uscata.

Pentru ornat am folosit glazura de zahar pudra cu zeama de lamaie si o lingura apa fierbinte.Se amesteca si se varsa peste tort.

La servit am adaugat coaja de portocala deasupra.Coaja de portocala am taiat-o felii fara partea alba,am pus la fiert,am schimbat apa de 3 ori si la a patra oara am adaugat zahar.Am lasat la fiert pana coaja de portocala s-a caramelizat un pic.

Am folosit tava de tort cu mijlocul gol (tip pentru guguluf)

TIPS-URI

1

Tortul se poate taia i doua si il umplem cu crema

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de portocale si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort "Opera"