Tort cu mousse de ciocolata

de aziz in Torturi, 12 Mar 2011 | 7580 vizualizari

 

ne-a apucat dorul de dulce si am vrut ceva cu muuuuulta ciocolata..:))))))))

 

INGREDIENTE

blat:

  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 30 ml apa
  • 30 ml ulei
  • 20 gr cacao
  • 7 linguri cu faina
  • 1 plic praf de copt

crema:

  • 250 ml smantina pt frisca lichida
  • 250 gr frisca batuta
  • 200 gr ciocolata cu lapte poate fi si amara
  • 10 gr gelatina

sirop:

  • 350 ml lapte cu ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de ciocolata:

batem albusurile spuma si apoi adaugam zaharul in ploaie continuind sa mixam pina obtinem o bezea.


galbenusurile le amestecam cu sarea apa si uleiul,turnam in fir peste bezea si amestecam usor de jos in sus cu o paleta sau lingura pina se incorporeaza bine de tot.


faina cacaua si praful de copt se amesteca impreuna si se dau prin sita apoi se incorporeaza lingura cu lingura in compozitia pt blat usor amestecind la fel de jos in sus.


punem intr-o tava mijlocie ca marime, nu cea de cuptor ,unsa cu margarina sau unt sau ulei.


se da la cuptor 175 grade pina se coace ,


facem testul cu scobitoarea ,in medie cam 25-30 minute.


dupa ce scoatem din cuptor lasam blatul la racit cam o ora, poate si de la o zi la alta ,apoi il taiem in 3 ,pe care le insiropam cu lapte amestecat cu nessquik sau ciocolata calda.


apoi umplem cu mousse-ul de ciocolata obtinut astfel:


250 gr de frisca se pune intr-o cratita pe aragaz impreuna cu ciocolata si amestecam continuu pina se topeste dar nu se fierbe.


smantana ramasa se bate sau mixeaza pina devine frisca.


siropul se lasa la racit si se amesteca cu frisca .


gelatina se hidrateaza cu 3-4 linguri de apa rece apoi deasupra unui vas cu apa fierbinte se amesteca continuu pina la topire si o incorporam cremei cu frisca


.se umplu blaturile; puteti orna cu ciocolata rasa.


se da la frigider cel putin 4-5 ore desi cel mai bine ar fi sa stea o noapte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (80)

aziz 1

18.03.2011, 16:41

joly

adry88 1

09.06.2011, 15:34

aziz 1

09.06.2011, 16:44

eduard

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat