Tort 2011

de gaby_duceag in Torturi, 3 Ian 2011 | 4112 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 2 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1/2 lingurita praf copt
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura cacao
  • esenta de migdale
  • mousse visine
  • un plic gelatina
  • 300 gr visine
  • 200 ml frisca
  • esenta migdale
  • 2 linguri zahar
  • mousse ciocolata
  • 150 gr ciocolata cu lapte
  • 300 gr frisca
  • 1 plic gelatina
  • mousse vanilie si oua
  • 2 oua
  • 5 linguri zahar
  • 1 esenta vanilie
  • 250 ml lapte
  • 1 plic gelatina
  • decor:
  • 1 ciocolata alba
  • 1 ciocolata amaruie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort 2011:

Blat.


Separam albusurile de galbenusuri. Le mixam bine, adaugam zaharul, apoi galbenusurile, faina amestecata cu praful de copt, cacaua,esenta si la sfarsit uleiul.


Coacem in tava tapetata cu hartie pt. copt, la foc mic, aproximativ 20 minute.


Mousse visine


Scoatem samburii fructelor si le pasam impreuna cu zaharul .(cine are blender, baga blenderul 2 minute in amestec)


Gelatina o hidratam in sucul lasat de visine si o diluam pe baie de abur.


O adaugam peste visine odata cu frisca batuta bine si omogenizam.


Lasam doua minute la rece sa se inchege usor apoi incepem asamblarea.


Peste blat, turnam mousse-ul de visine; asta dupa ce am pus inelul de tort imprejurul blatului. Bagam la rece.


Preparam mousse-ul de ciocolata.


Topim ciocolata, la foc mic, impreuna cu 150 ml frisca.Racim.


Gelatina o hidratam in 100 ml apa, apoi o diluam pe baie de abur. O racim usor si o amestecam cu ciocolata topita si restul de frisca, mixat bine.


Turnam peste stratul de visine.


Preparam si ultimul mousse.


Ouale le batem usor impreuna cu zaharul, adaugam laptele si fierbem la foc mic, amestecand mereu , pana se ingroasa si obtinem un amestec de consistenta unei smantani subtirele.


Hidratam gelatina in 100 ml apa, diluam pe baie de abur ,apoi racim si amestecam cu ouale si esenta de vanilie.


Turnam peste mousse-ul de ciocolata si lasam la frigider pentru doua ore.


Metoda decorului "coala de ciocolata" am descris-o aici doar ca acum, am pus ciocolata in doua pungi pe care le-am tinut in apa fierbinte pana s-a topit ciocolata.


Am taiat la un colt si am facut intai fasiile maro, le-am lasat putin apoi am turnat pe lungime ciocolata alba si am nivelat cu un cutit, astfel incat culorile s-au intercalat.


Daca nu-i faceam "pufuletii" aia:))) era super.


E foarte bun, pun maine poza cu sectiunea.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort 2011" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (98)

gaby_duceag 1

06.01.2011, 16:07

)))onesta, La multi ani!
@Nadinutzo

DIANA B 1

07.01.2011, 11:20

Gabitule , ai omis sa treci la ingrediente ceva ... FUNDITA

housy 1

17.05.2011, 22:21

arata bestial...super idee.......felicitari..:*

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Carpati
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu visine si ciocolata

ieri la 00:10

Desert prajitura ora 12 cu visine

pe 23.06 la 18:14

Desert prajitura cu ghimbir

pe 23.06 la 17:55

Ciorba de burta

de Adi 4

pe 23.06 la 12:20

Sandvis Caprese

de RODIMUR 5

pe 22.06 la 23:15

RETETA RECOMANDATA
Tort " Merci"