Tort aniversar cu capsuni si ciocolata

de gaby_duceag in Torturi, 17 Mai 2010 | 7279 vizualizari

 

Astazi,micuta mea scumpa si draga implineste 4anisori.S-o tina Dumnezeu sanatoasa ,sa-i dea intelepciune si noroc in viata.La fel si copiilor vostri.>:d

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 3oua
  • 100gr zahar
  • 3linguri cacao
  • 65ml apa calda
  • 75gr.faina
  • o lingurita praf copt
  • un varf cutit-sare
  •  
  • Pentru crema 1:
  • 200gr ciocolata alba
  • 550ml frisca
  • Doua plicuri gelatina
  • 200ml apa calduta
  •  
  • Pentru crema2
  • 400gr capsuni
  • 350ml frisca
  • Un plic gelatina
  • 100ml apa calduta
  •  
  • Pentru décor
  • 100gr ciocolata alba
  • 100gr ciocolata amaruie
  • Hartie pt copt
  •  
  • In plus
  • 400gr capsuni
  • 100gr frisca
  • 50gr ciocolata rasa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar cu capsuni si ciocolata:


Blatul:


Separam albusurile de galbenusuri.Mixam galbenusurile cu apa calduta.


Adaugam zaharul si mixam pana la topirea completa.Va rezulta o crema ca o smantana pufoasa.Faina,cacaoa si praful de copt ,cernute,le adaugam in 3etape.


Albusurile le batem spuma cu praful de sare.jumatate din cantitate o amestecam bine cu compozitia iar restul o adaugam amestecand foarte fin cu o lingura,incercand sa nu scoatem complet aerul din compozitie.coacem la foc potrivit,25min.



Crema 1


Topim ciocolata,la foc mic impreuna cu 200ml smantana.frisca o mixam.


Intr-un bol mare amestecam ciocolata racita,frisca si gelatina diluata in 100ml apa calduta.(amestecati mereu cu o furculita pana la diluarea completa,apoi adaugati in amestec)



Crema 2



Capsunile.le tocam bucati marisoare.Frisca o mixam


Amestecam capsunile,frisca,gelatina diluata.



Restul de capsuni le feliem.



ASAMBLARE:


Taiem blatul in doua.


Peste primul intindem uniform crema 1,apoi un strat de capsuni feliate,blatul al doilea,crema 2.(asamblate toate intr-un inel de tort)si dam la frigider pentru cel putin doua ore.


Scoatem inelul si trecem la décor



Decupam o bucata hartie copt,cu dimensiunile egale cu circumferinta tortului si inaltimea +3cm.(cautam ca ciocolata sa imbrace perfect tortul dar sa fie mai inalta decat el)


Ciocolata o topim la microunde.


O intindem uniform pe coala de hartie.


Cand incepe sa se intareasca(devine mata)luam frumos fasia si o punem imprejurul tortului apasand foarte fin,sa se lipeasca.


Dam la frigider pentru 20min,luam finut folia apoi lasam imaginatia sa se joace.



Decoram cu frisca,capsuni si ciocolata rasa.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar cu capsuni si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

jolygina 1

31.05.2010, 12:54

ce bine arata ,mmmm delicios

gaby_duceag 1

31.05.2010, 12:55

jolygina, a fost

ryta 1

31.05.2014, 09:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Dobos