Tort cu fructe de padure si ciocolata

de anuta in Torturi, 2 Feb 2016 | 5086 vizualizari

 

Nicio zi fara ciocolata!

 

INGREDIENTE

  • blat;10 oua,
  • 10 linguri de zahar,
  • 10 linguri de faina,o lingura ulei,
  • esenta rom,
  • un praf de sare
  • crema;500 g branza de vaci proaspata,
  • 400 g smantana,
  • un plic de gelatina(10 g),
  • 150 g zahar pudra,
  • 4-5 linguri de dulceata de zmeura(sau mure),
  • 200 g zmeura,
  • 200 g mure
  • sirop;300 ml apa rece,
  • 300 g zahar ,
  • esenta de rom
  • decor;cateva linguri de dulceata de zmeura,2
  • 2-3 linguri oprite din crema de branza,
  • o mana de mure ,
  • o mana de zmeura,
  • cateva frunzulite de menta proaspata,
  • margine din 200 g ciocolata+20 g unt,topite,
  • 200 ml frisca lichida
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu fructe de padure si ciocolata:

1.Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul,pana se intaresc (bezea), apoi se adauga galbenusurile frecater un pic cu lingura de ulei, se adauga si esenta, apoi faina cernuta. Se amesteca usor pana la o omogenizare perfecta a compozitiei apoi se toarna in forma de tort cu margine detasabila, pe care am tapetat-o cu hartie pentru copt si dam la copt, in cuptorul preincalzit, cca.40 minute. Se scoate blatul din forma si se lasa sa se raceasca bine, apoi se taie pe orizontala in 3 discuri egale.


2.Se prepara siropul dand in cateva clocote apa cu zaharul iar la sfarsit se adauga si esenta. Se lasa sa se raceasca . 3.Se prepara crema mixand bine branza dulce de vaci cu zaharul pudra, smantana si dulceata de zmeura apoi se adauga gelatina pe care intai am hidratat-o in 50 ml apa rece si am topit-o (nu am fiert-o) la bain marine.


4.In forma in care am copt blatul montam tortul;intai primul disc bine insiropat, peste el turman aproape jumatate din cantitatea de crema de branza de vaci, peste care presaram mure si zmeura proaspata, cateva fire subtiri de dulceata de zmeura (cu lingura), apoi se vine deasupra cu cel de-al doilea disc de blat, bine insiropat, se adauga restul de crema, oprind 2-3 linguri pentru decor, se vine cu ultimul disc de blat deasupra, se unge cu un strat de dulceata de zmeura peste care turnam si intindem restul de crema de branza. Deasupra se decoreaza cu fructe proaspete.

Se lasa cel putin 2 ore sa se intareasca crema. Se decoreaza cu ciocolata, frisca, dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu fructe de padure si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Ina 1

13.03.2016, 13:04

waw, ce frumos!

mirela0911 1

04.05.2016, 11:12

Ce frumos e!

Panacris 1

09.02.2020, 15:34

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

5392 puncte

Constelatialeu

4752 puncte

mihaelar63

4714 puncte

Rocsi

4666 puncte

Panacris

3686 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Croque Madame/Croque Monsieur
  • 28

    J

  • 29

    V

  • 30

    S

  • 31

    D

  • 01

    L

  • 02

    MA

  • 03

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Inghetata cu capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:22

Tort racoros cu capsuni

de VI 1

ieri la 09:20

Salau si stiuca la cuptor

pe 01.06 la 20:56

Miel cu usturoi si otet balsamic

pe 01.06 la 20:30

Desert tarta cu capsuni si faina de migdale

pe 31.05 la 22:49

RETETA RECOMANDATA
Tort masinuta