Tort cu fructe de padure si ciocolata

de anuta in Torturi, 2 Feb 2016 | 7072 vizualizari

 

Nicio zi fara ciocolata!

 

INGREDIENTE

  • blat;10 oua,
  • 10 linguri de zahar,
  • 10 linguri de faina,o lingura ulei,
  • esenta rom,
  • un praf de sare
  • crema;500 g branza de vaci proaspata,
  • 400 g smantana,
  • un plic de gelatina(10 g),
  • 150 g zahar pudra,
  • 4-5 linguri de dulceata de zmeura(sau mure),
  • 200 g zmeura,
  • 200 g mure
  • sirop;300 ml apa rece,
  • 300 g zahar ,
  • esenta de rom
  • decor;cateva linguri de dulceata de zmeura,2
  • 2-3 linguri oprite din crema de branza,
  • o mana de mure ,
  • o mana de zmeura,
  • cateva frunzulite de menta proaspata,
  • margine din 200 g ciocolata+20 g unt,topite,
  • 200 ml frisca lichida
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu fructe de padure si ciocolata:

1.Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul,pana se intaresc (bezea), apoi se adauga galbenusurile frecater un pic cu lingura de ulei, se adauga si esenta, apoi faina cernuta. Se amesteca usor pana la o omogenizare perfecta a compozitiei apoi se toarna in forma de tort cu margine detasabila, pe care am tapetat-o cu hartie pentru copt si dam la copt, in cuptorul preincalzit, cca.40 minute. Se scoate blatul din forma si se lasa sa se raceasca bine, apoi se taie pe orizontala in 3 discuri egale.

2.Se prepara siropul dand in cateva clocote apa cu zaharul iar la sfarsit se adauga si esenta. Se lasa sa se raceasca . 3.Se prepara crema mixand bine branza dulce de vaci cu zaharul pudra, smantana si dulceata de zmeura apoi se adauga gelatina pe care intai am hidratat-o in 50 ml apa rece si am topit-o (nu am fiert-o) la bain marine.

4.In forma in care am copt blatul montam tortul;intai primul disc bine insiropat, peste el turman aproape jumatate din cantitatea de crema de branza de vaci, peste care presaram mure si zmeura proaspata, cateva fire subtiri de dulceata de zmeura (cu lingura), apoi se vine deasupra cu cel de-al doilea disc de blat, bine insiropat, se adauga restul de crema, oprind 2-3 linguri pentru decor, se vine cu ultimul disc de blat deasupra, se unge cu un strat de dulceata de zmeura peste care turnam si intindem restul de crema de branza. Deasupra se decoreaza cu fructe proaspete.
Se lasa cel putin 2 ore sa se intareasca crema. Se decoreaza cu ciocolata, frisca, dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu fructe de padure si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Ina 1

13.03.2016, 13:04

waw, ce frumos!

mirela0911 1

04.05.2016, 11:12

Ce frumos e!

Panacris 1

09.02.2020, 15:34

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort Balerina de ciocolata