Tort cu fructe de padure si ciocolata

de anuta in Torturi, 2 Feb 2016 | 3093 vizualizari

 

Nicio zi fara ciocolata!

 

INGREDIENTE

  • blat;10 oua,
  • 10 linguri de zahar,
  • 10 linguri de faina,o lingura ulei,
  • esenta rom,
  • un praf de sare
  • crema;500 g branza de vaci proaspata,
  • 400 g smantana,
  • un plic de gelatina(10 g),
  • 150 g zahar pudra,
  • 4-5 linguri de dulceata de zmeura(sau mure),
  • 200 g zmeura,
  • 200 g mure
  • sirop;300 ml apa rece,
  • 300 g zahar ,
  • esenta de rom
  • decor;cateva linguri de dulceata de zmeura,2
  • 2-3 linguri oprite din crema de branza,
  • o mana de mure ,
  • o mana de zmeura,
  • cateva frunzulite de menta proaspata,
  • margine din 200 g ciocolata+20 g unt,topite,
  • 200 ml frisca lichida
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu fructe de padure si ciocolata:

1.Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul,pana se intaresc (bezea), apoi se adauga galbenusurile frecater un pic cu lingura de ulei, se adauga si esenta, apoi faina cernuta. Se amesteca usor pana la o omogenizare perfecta a compozitiei apoi se toarna in forma de tort cu margine detasabila, pe care am tapetat-o cu hartie pentru copt si dam la copt, in cuptorul preincalzit, cca.40 minute. Se scoate blatul din forma si se lasa sa se raceasca bine, apoi se taie pe orizontala in 3 discuri egale.


2.Se prepara siropul dand in cateva clocote apa cu zaharul iar la sfarsit se adauga si esenta. Se lasa sa se raceasca . 3.Se prepara crema mixand bine branza dulce de vaci cu zaharul pudra, smantana si dulceata de zmeura apoi se adauga gelatina pe care intai am hidratat-o in 50 ml apa rece si am topit-o (nu am fiert-o) la bain marine.


4.In forma in care am copt blatul montam tortul;intai primul disc bine insiropat, peste el turman aproape jumatate din cantitatea de crema de branza de vaci, peste care presaram mure si zmeura proaspata, cateva fire subtiri de dulceata de zmeura (cu lingura), apoi se vine deasupra cu cel de-al doilea disc de blat, bine insiropat, se adauga restul de crema, oprind 2-3 linguri pentru decor, se vine cu ultimul disc de blat deasupra, se unge cu un strat de dulceata de zmeura peste care turnam si intindem restul de crema de branza. Deasupra se decoreaza cu fructe proaspete.

Se lasa cel putin 2 ore sa se intareasca crema. Se decoreaza cu ciocolata, frisca, dupa preferinta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu fructe de padure si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (9)

anuta 1

09.02.2016, 21:30

Ce sa zic :"> ....multumesc tuturor

Ina 1

13.03.2016, 13:04

waw, ce frumos!

mirela0911 1

04.05.2016, 11:12

Ce frumos e!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Diplomat