Tarta cu tofee si banane

de Oana in Torturi, 4 Dec 2011 | 2072 vizualizari

 

Nebunie cu caramel!

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 250 g biscuiti
  • 125 g unt topit
  • 1 lingura zahar
  • 50 g ciocolata neagra topita
  • crema caramel:
  • 160 ml lapte condensat
  • 160 ml lapte dulce
  • 400 g zahar
  • 60 g unt
  • o lingura gelatina
  • topping:
  • 3 banane
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 100 g branza de vaci cremoasa
  • 200 g frisca lichida
  • un pliculet zahar vanilat
  • ciocolata amaruie rasa pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu tofee si banane:

Pentru blat, se sfarama biscuitii la robot pana se obtine un pesmet fin, apoi se amesteca cu zaharul, untul si ciocolata topite. Se pune mixul intr-o forma de tort detasabila si se preseaza bine cu mana, ridicand si o bordura de 3 cm. Se pune forma la rece o ora.


Pentru caramel, se amesteca toate intr-o craticioara cu pereti dubli, mai putin gelatina. Se pune pe foc mic, amestecand cu un tel. Cand incepe sa clocoteasca, atentie mare ca se umfla, sa nu dea pe-afara :) Mai luati craticioara de pe foc din cand in cand. Se lasa la fiert pana se ingroasa putin caramelul. In reteta zicea ca se lasa pana la 115 grade...cum nu am termometru, am lasat cat am considerat eu...Se lasa apoi la racit. In reteta originala nu zicea nimic de gelatina, arata destul de gros caramelul...la mine era destul de lichid...asa ca am pus la hidratat o lingura de gelatina in 2 linguri de apa, apoi am topit-o la microunde si am amestecat-o in crema.


Bananele se taie rondele si se stropesc cu zeama de lamaie. Crema caramel se rastoarna peste blatul de biscuiti, se adauga bananele si se pune la frigider o ora.


Se prepara toppingul de frisca. Branza cremoasa (eu am avut lacteea, imi place mult!) se bate bine cu zaharul vanilat pana devine pufoasa, apoi se adauga cate putina frisca, pana se incorporeaza si se umfla bine. Se adauga peste crema caramel cu banane, se niveleaza si se ridica cu lingura moturi :) Deasupra se rade ciocolata amaruie si se mai lasa la frigider cateva ore.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu tofee si banane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

mihaelar63 1

05.12.2011, 12:44

Ce-mi place cred ca are o aroma subtila
Delicioasa

Cris2711 1

05.12.2011, 16:10

cu caramel

Oana 1

06.12.2011, 08:20

Pai s-a lins bine de tot pe botic! se bateau turcii la gura lui

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere caramelizate si frisca