Tort Alba ca Zapada

de Lorra in Torturi, 10 Iun 2013 | 1565 vizualizari

 

Sa ne indulcim putin !!!

 

INGREDIENTE

BLAT :

  • 9 oua
  • 9 linguri ulei
  • 9 linguri faina
  • 9 linguri zahar
  • 1 si 1/2 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat

CREMA CACAO :

  • 3 oua
  • 150 gr. zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 pachet unt

CREMA MASCARPONE :

  • 250 gr. mascarpone
  • 350 ml. frisca
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Alba ca Zapada:

BLAT : Galbenusurile se amesteca cu uleiul turnat cate putin, ca pentru maioneza. Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare. Cand zaharul s-a topit, se adauga crema de galbenusuri, se amesteca bine, apoi se toarna faina (in ploaie) amestecata cu praful de copt. Se amesteca usor, cu miscari lente de jos in sus. Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul deja incins. Se coace la foc moderat. Cand este copt, se opreste focul si se mai lasa 5 minute in interior, cu usa intredeschisa.


CREMA I : Se amesteca ouale cu zaharul si se pun pe baie de aburi amestecand pana se ingroasa, apoi se pune o lingura de cacao si se mai amesteca putin pana ce cacaoa se omogenizeaza. Se i-a de pe foc si se lasa la racit. Untul (la temp. camerei) se freaca pana se alifiaza bine apoi se pune cealalta lingura de cacao si crema racita intre timp.


CREMA II : Se mixeaza mascarpone cu zaharul pudra si cel vanilat. Frisca se bate tare si se amesteca cu crema rezultata din mascarpone si zahar. Se amesteca bine cu o spatula. Blatul l-am copt intr-un tuci pentru a-i da forma unei rochite.


Imbracati in pasta de zahar pudra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Alba ca Zapada" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Aparat de vidare V3840-I

- 200 lei
1199.99 lei
999.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

COMENTARII (27)

Lorra 1

11.06.2013, 09:47

Dana

Alina26 1

11.06.2013, 16:55

arata superb...Felicitari!!!!

Lorra 1

11.06.2013, 22:14

Multumesc Alina

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!