Tort Alba ca Zapada

de Lorra in Torturi, 10 Iun 2013 | 3075 vizualizari

 

Sa ne indulcim putin !!!

 

INGREDIENTE

BLAT :

  • 9 oua
  • 9 linguri ulei
  • 9 linguri faina
  • 9 linguri zahar
  • 1 si 1/2 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat

CREMA CACAO :

  • 3 oua
  • 150 gr. zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 pachet unt

CREMA MASCARPONE :

  • 250 gr. mascarpone
  • 350 ml. frisca
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Alba ca Zapada:

BLAT : Galbenusurile se amesteca cu uleiul turnat cate putin, ca pentru maioneza. Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare. Cand zaharul s-a topit, se adauga crema de galbenusuri, se amesteca bine, apoi se toarna faina (in ploaie) amestecata cu praful de copt. Se amesteca usor, cu miscari lente de jos in sus. Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul deja incins. Se coace la foc moderat. Cand este copt, se opreste focul si se mai lasa 5 minute in interior, cu usa intredeschisa.


CREMA I : Se amesteca ouale cu zaharul si se pun pe baie de aburi amestecand pana se ingroasa, apoi se pune o lingura de cacao si se mai amesteca putin pana ce cacaoa se omogenizeaza. Se i-a de pe foc si se lasa la racit. Untul (la temp. camerei) se freaca pana se alifiaza bine apoi se pune cealalta lingura de cacao si crema racita intre timp.


CREMA II : Se mixeaza mascarpone cu zaharul pudra si cel vanilat. Frisca se bate tare si se amesteca cu crema rezultata din mascarpone si zahar. Se amesteca bine cu o spatula. Blatul l-am copt intr-un tuci pentru a-i da forma unei rochite.


Imbracati in pasta de zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Alba ca Zapada" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Lorra 1

11.06.2013, 09:47

Dana

Alina26 1

11.06.2013, 16:55

arata superb...Felicitari!!!!

Lorra 1

11.06.2013, 22:14

Multumesc Alina

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Brioche cu crema de patiserie
  • 23

    L

  • 24

    MA

  • 25

    MI

  • 26

    J

  • 27

    V

  • 28

    S

  • 29

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort pisica