Banana Roll Cake

de deliciousflavours in Torturi, 24 Oct 2011 | 2392 vizualizari

 

De fiecare data cand fac acest tort absolut delicios, ma gandesc la Corina (Simplicity-Simplitate in bucatarie) si ii multumesc din suflet pentru aceasta reteta. Ieri am facut 2 portii pentru ziua unei prietene si de aceea nu am poza din sectiune...

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat:  
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • gem de capsuni pentru rulada
  • Ingrediente pentru crema 
  • 1l lapte
  • 2 budinci de vanilie
  • 5 linguri de faina
  • 8 linguri de zahar
  • 150 g margarina sau unt
  • 200 ml frisca
  • 2-3 banane
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Banana Roll Cake:

Se bat spuma galbenusurile cu zaharul si se adauga faina amestecata cu praful de copt. Separat se bat spuma albusurile cu 1 strop de sare, dupa care se adauga treptat la galbenusuri, amestecand incet cu o spatula sau lingura de lemn. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt si se da la cuptor. Cand este gata scoatem blatul il lasam maxim 5 minute sa se raceasca, scoatem din tava si indepartam hartia. Luam un prosop de bucatarie, asezam blatul si impreuna cu prosopul rulam blatul. Blatul astfel rulat il lasam sa se raceasca complet. Dupa ce s-a racit, il desfacem incet si ungem cu gemul de capsuni, apoi rulam inapoi si-l punem deoparte.


Amestecam cele doua plicuri de budinci, faina si zaharul cu 100-150 ml lapte, iar restul il punem la fiert. Cand laptele incepe sa fiarba, scoatem cateva linguri din lapte si adaugam la compozitia de budinca, amestecam bine si turnam totul in laptele cald. Lasam sa fiarba, amestecand continuu, pana se ingroasa. Luam vasul de pe foc si lasam sa se raceasca. In crema racita adaugam treptat untul moale si amestecam cu mixerul.



Rulada se taie felii si se tapeteaza cu ele o forma de tort cu peretii detasabili. Turnam jumatate din crema, asezam feliile de banane si acoperim cu cealalta jumatate de crema. Deasupra punem frisca batuta si dam la frigider cel putin 1 ora. Dupa acest timp indepartam peretii formei tort si ornam dupa preferinte.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Banana Roll Cake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Teo 1

24.10.2011, 21:58

chiar interesant!

Xandrinne 1

25.10.2011, 06:24

Interesant tort!

deliciousflavours 1

25.10.2011, 16:39

Mersiiiii!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tarta cu magiun de prune si prune uscate

de RuxyRux 9

ieri la 21:33

Supa crema cu peste

de xana 5

ieri la 20:18

Naan- paine indiana

de xana 5

ieri la 19:43

Painici umplute

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de banane