Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Blat:
Crema:
BLATUL : Batem albusurile spuma cu sarea, adaugam zaharul si mixam pana ce
spuma devine lucioasa si nu curge din vas. Adaugam pe rand apa, galbenusurile, faina si
cacaoa , mixand pentru a obtine o compozitie omogena.
Tapetam tava cu hartie pentru copt si turnam compozitia pe care o coacem in
cuptorul preincalzit , la foc potrivit.
CREMA : Intr-un vas - care nu lipeste - punem oul, zaharul, cacaoa si untul si dam la foc
mic, pe aragaz, amestecand continuu , pana ce compozitia devine omogena si incepe sa clocoteasca usor.
Dam vasul deoparte si lasam crema sa se raceasca. Intre timp mixam frisca. Cand crema de cacao s-a racit o adaugam peste frisca batuta si mixam ( Pentru inceput eu am pus doua linguri de frisca in crema si am omogenizat, apoi am turnat crema peste restul de frusca ) . Adaugam putin cate putin sirop de visine si visine maruntite, mixand pentru a obtine o crema bine legata, aerata. Cantitatea de visine si sirop o alegem in functie de cat de consistenta dorim sa ne fie crema.
SIROP : Caramelizam intr-un ibric 7 linguri cu zahar , apoi stingem cu apa rece si
lasam pe foc pana se topeste tot caramelul. Racim siropul si adaugam o fiola cu esenta de rom.
Insiropam blatul, acoperim uniform cu crema si decoram cu bucati de ciocolata si visine din sirop.
Dam cateva ore la rece si portionam.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult