Tort cu crema de ciocolata si visine

de Ina in Torturi, 5 Iun 2013 | 45634 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • 4 linguri cacao
  • un praf de sare
  • 3 linguri apa rece

Crema:

  • un ou
  • 8 linguri zahar
  • 100 gr unt
  • 3 linguri cu cacao
  • 500 ml frisca ( eu am folosit lichida, vegetala )
  • visine conservate in sirop
Portii: 20
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ciocolata si visine:

BLATUL : Batem albusurile spuma cu sarea, adaugam zaharul si mixam pana ce


spuma devine lucioasa si nu curge din vas. Adaugam pe rand apa, galbenusurile, faina si


cacaoa , mixand pentru a obtine o compozitie omogena.


Tapetam tava cu hartie pentru copt si turnam compozitia pe care o coacem in


cuptorul preincalzit , la foc potrivit.


CREMA : Intr-un vas - care nu lipeste - punem oul, zaharul, cacaoa si untul si dam la foc


mic, pe aragaz, amestecand continuu , pana ce compozitia devine omogena si incepe sa clocoteasca usor.


Dam vasul deoparte si lasam crema sa se raceasca. Intre timp mixam frisca. Cand crema de cacao s-a racit o adaugam peste frisca batuta si mixam ( Pentru inceput eu am pus doua linguri de frisca in crema si am omogenizat, apoi am turnat crema peste restul de frusca ) . Adaugam putin cate putin sirop de visine si visine maruntite, mixand pentru a obtine o crema bine legata, aerata. Cantitatea de visine si sirop o alegem in functie de cat de consistenta dorim sa ne fie crema.


SIROP : Caramelizam intr-un ibric 7 linguri cu zahar , apoi stingem cu apa rece si


lasam pe foc pana se topeste tot caramelul. Racim siropul si adaugam o fiola cu esenta de rom.


Insiropam blatul, acoperim uniform cu crema si decoram cu bucati de ciocolata si visine din sirop.


Dam cateva ore la rece si portionam.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (71)

Giana 1

13.06.2014, 11:40

Visine si cioacolata, o nebunie

Lia_ 1

27.06.2014, 14:14

l-am gasit in FB. il salvez.crema asta nu o stiam, arata bine

babi5 1

16.12.2014, 07:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu nuca,ciocolata si frisca