Tort cu crema de ciocolata si visine

de Ina in Torturi, 5 Iun 2013 | 62516 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • 4 linguri cacao
  • un praf de sare
  • 3 linguri apa rece

Crema:

  • un ou
  • 8 linguri zahar
  • 100 gr unt
  • 3 linguri cu cacao
  • 500 ml frisca ( eu am folosit lichida, vegetala )
  • visine conservate in sirop
Portii: 20
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ciocolata si visine:

BLATUL : Batem albusurile spuma cu sarea, adaugam zaharul si mixam pana ce

spuma devine lucioasa si nu curge din vas. Adaugam pe rand apa, galbenusurile, faina si

cacaoa , mixand pentru a obtine o compozitie omogena.

Tapetam tava cu hartie pentru copt si turnam compozitia pe care o  coacem in

cuptorul preincalzit , la foc potrivit.

CREMA : Intr-un vas - care nu lipeste - punem oul, zaharul, cacaoa si untul si dam la foc

mic, pe aragaz, amestecand continuu , pana ce compozitia devine omogena si incepe sa clocoteasca usor.

Dam vasul deoparte si lasam crema sa se raceasca. Intre timp mixam frisca. Cand crema de cacao s-a racit o adaugam peste frisca batuta si mixam ( Pentru inceput eu am pus doua linguri de frisca in crema si am omogenizat, apoi am turnat crema peste restul de frusca ) . Adaugam putin cate putin sirop de visine si visine maruntite, mixand pentru a obtine o crema bine legata, aerata. Cantitatea de visine si sirop o alegem in functie de cat de consistenta dorim sa ne fie crema.

SIROP : Caramelizam intr-un ibric 7 linguri cu zahar , apoi stingem cu apa rece si

lasam pe foc pana se topeste tot caramelul. Racim siropul si adaugam o fiola cu esenta de rom.

Insiropam blatul, acoperim uniform cu crema si decoram cu bucati de ciocolata si visine din sirop.

Dam cateva ore la rece si portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (71)

Giana 1

13.06.2014, 11:40

Visine si cioacolata, o nebunie

Lia_ 1

27.06.2014, 14:14

l-am gasit in FB. il salvez.crema asta nu o stiam, arata bine

babi5 1

16.12.2014, 07:27

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si visine