Tort de ciocolată

de Rita Ilies in Torturi, 30 Mar 2015 | 5508 vizualizari

 

Credeam că-i nevoie de-o ocazie specială pentru a pregăti un tort, însă mai nou mi-am schimbat părerea. E nevoie doar de câteva ore libere, ingrediente și scuza că vrei să-ncerci o rețetă nouă pentru a fi sigură că nu dai greși când va exista cu adevărat o ocazie. :))
Postasem pe pagina de Facebook un clip în care o doamnă alături de un câine drăguț pregăteau un tort pentru Crăciun. :) Mi-a plăcut mult acel blat și modul de preparare mi s-a părut interesant, așa că mi-am făcut timp să-l încerc.

Bineînțeles, am adaptat rețeta gusturilor mele, deci, vom vorbi azi despre ciocolată. :))

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru un blat ( diagonala 24 cm ):
  • 3 ouă întregi
  • 100 g zahăr
  • 90 g făină
  • 15 g unt
  • o lingură cu lapte
  • o lingură cu pudră de cacao
  • Ingrediente pentru cremă:
  • 5 ouă
  • 650 g unt gras la temperatura camerei ( 82% )
  • 300 g zahăr
  • 30 g cacao
  • 300 g ciocolată cu conținut mare de cacao
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolată:

Pentru a prepara primul blat ( vom avea nevoie de 3 in total ), in prima faza, vom mixa ouale intregi impreuna cu zaharul, pe bain marie.



Cand am obținut o spuma densa și calduța, luam vasul de pe bain marie. Adaugam faina și cacaoa in ploaie.



Ca și la blatul obișnuit, vom folosi o spatula pentru a incorpora faina. Topimuntul impreuna cu laptele, apoi turnam peste compoziția blatului și incorporam ușor.



Dupa ce am tapetat tava cu hartie de copt, punem compoziția și-o dam la cuptor timp de aproximativ 20 de minute, la 160 de grade. Cuptorul trebuie sa fie incins.



Blatul copt il scoatem intre doua foi de copt și il lasam sa se raceasca pe un gratar. La fel vom proceda cu celelalte doua blaturi.



Pentru a pregati crema, vom omogeniza ouale intregi, zaharul și cacaoa intr-un vas rezistent pe care-l vom pune pe bain marie. Vom amesteca continuu pana cand compoziția se va ingroșa. Luam vasul de pe bain marie și adaugam ciocolata amestecand pentru a o incorpora. Lasam compoziția sa se raceasca.



Intr-un alt vas omogenizam untul, adaugam compoziția de ciocolata și mixam pentru a obține o crema fina și irezistibila. :)



Imparțim crema in 3 parți, lasand o cantitate mai mare pentru decor. Insiropam primul blat, apoi punem primul strat de crema de ciocolata.



Așezam al doilea blat, insiropam, punem al doilea strat de crema și incheiem cu cel de-al treilea blat.



Decorul va aparține. Eu am imbracat tortul in crema de ciocolata și l-am innobilat cu bomboane cu cocos și alune de padure.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolată" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

Rita Ilies 1

09.04.2015, 09:37

jolygina 1

10.04.2015, 00:50

Rita Ilies 1

10.04.2015, 16:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolată cu marshmallow