Tort de ciocolată cu marshmallow

de elucubratiiculinare in Torturi, 20 Iul 2012 | 1932 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 75 g unt,
  • 200 g zahăr pudră,
  • 3 ouă,
  • 50 g ciocolată neagră min 50% cacao,
  • 1 lingură cacao,
  • 200 ml lapte bătut,
  • 200 g făină,
  • 1 plic praf de copt,
  • 1 praf de sare,
  • 175 g marshmallows,
  • 2 linguri lapte,
  • 2 linguri zahăr pudră,
  • 2 albușuri de ou,
  • 1 borcan dulceață zmeură,
  • 200 g frișcă.

Sirop:

  • 250 ml apă și 3 linguri zahăr.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolată cu marshmallow:

Pentru blat:

Cernem într-un castron făina cu cacao, sarea și praful de copt.

Topim ciocolata neagra, fie într-un vas ce-l punem în alt vas cu apă fierbinte, fie la microunde.

Batem bine untul (de la temperatura camerei) cu zahărul.

Adăugăm ouăle (tot de la temperatura camerei) unul câte unul.

Apoi adăugăm ciocolata topită, laptele bătut și ingredientele uscate (făina, cacao, sare, praf de copt).

Compoziția se pune într-o formă rotundă de tort (de preferat cu pereții detașabili) unsă bine cu unt.

Se coace la 180 grade C pentru 40-50 minute sau până este bine copt blatul.

Se lasă la răcit.

Se face un sirop din 250 ml apă cu 3 linguri cu vârf de zahăr.

Blatul se taie în două.

Se pune pe un platou partea de jos, se însiropează cu jumătate din sirop, se unge cu 1/2 borcan de zmeură, se pune frișca bătută.

Se acoperă cu cealaltă jumătate de blat, se însiropează și se unge cu restul de dulceață.

Păstrăm 2 -3 lingurițe pentru decor.

Pregătim glazura de marshmallow.

Într-o tigaie punem laptele și marshmallow la foc mic și lăsăm până se topesc.

Separat batem bine albușurile cu 2 linguri de zahăr, după care le încorporăm în bezelele topite.

Glazurăm tortul și ornăm cu marshmallow și dulceață de zmeură.

Se păstrează la rece până la servire.

Se taie cu un cuțit fierbinte (trecut prin flacără).


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolată cu marshmallow" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

gaby_gabytza 1

21.07.2012, 08:22

Delicios

iri_iri 1

21.07.2012, 15:42

Sim0na 1

22.07.2012, 13:56

Super bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

Soft French Bread Rolls

de Rocsi 9

pe 21.09 la 19:42

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolată