Inghetata cu mure

de Miha in Dulciuri, 14 Aug 2009 | 3682 vizualizari

 

Cu dedicatie,pupici si imbratisari pentru Dany gospodina. :)

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 50 g zahar
  • 50 ml lapte
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 300 g mure
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu mure:

Oul il mixam bine cu zahar.Adaugam laptele si punem vasul pe foc sau la bain-marie,pana se ingroasa putin.Lasam la racit.

Murele spalate si curatate le mixam pana obtinem un piure delicios. Eu am trecut piureul prin sita,sa nu ramana nici un sambure,altfel n-ar mai fi mancat piticii si as fi fost nevoita sa o mananc singura. :))

Acest piure il amestecam cu crema de ou racita.

Frisca o batem putin,cu zahar vanilat,apoi o amestecam cu mascarpone si crema de ou si mure.


Dam la congelator pentru 3-4 ore.


N-a fost nevoie sa recurg la operatiunea "spargerea acelor de gheata". A iesit foarte buna si cremoasa si fara.

 

TIPS-URI

1

Se poate mixa numai jumatate din cantitatea de mure,iar cealelalte sa le puneti intregi.Ma gandesc ca ar fi tare bun. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Epilator IPL Homelight G945E

- 740 lei
1699.99 lei
959.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

danygospodina 1

15.08.2009, 06:06

Va multumesc tuturor pentru urarile de bine si sanatate De abia astept sa fac ...si 3 luni. Eu sunt ca Moni Columbeanu, numar lunile, sa fie mai multe...la numar.
Sarbatoresc si in avans, de ex astazi, sarbatorim evenimentul "AMR o luna pana ce Danygospodina devine scolarita".

danygospodina 1

15.08.2009, 06:08

Iar varsta rotunda a facut ieri cineva... apropiat Mihai. Un La Multi Ani ...tardiv...si...petrecere frumoasa azi.

Miha 1

15.08.2009, 17:40

Eiii...cineva apropiat mie a facut azi o varsta...para. Asa ca va invit la o bere,la un vin sau coniac.Sa prindeti curaj pentru prajiturile ce vor veni.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

9740 puncte

RODIMUR

7080 puncte

mihaelar63

6670 puncte

mirela0911

6140 puncte

katty

5730 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Chocoflan
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

RETETA RECOMANDATA
Tort / inima cu mousse de mure si crantz