Inghetata cu mure

de Miha in Dulciuri, 14 Aug 2009 | 3813 vizualizari

 

Cu dedicatie,pupici si imbratisari pentru Dany gospodina. :)

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 50 g zahar
  • 50 ml lapte
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 300 g mure
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu mure:

Oul il mixam bine cu zahar.Adaugam laptele si punem vasul pe foc sau la bain-marie,pana se ingroasa putin.Lasam la racit.

Murele spalate si curatate le mixam pana obtinem un piure delicios. Eu am trecut piureul prin sita,sa nu ramana nici un sambure,altfel n-ar mai fi mancat piticii si as fi fost nevoita sa o mananc singura. :))

Acest piure il amestecam cu crema de ou racita.

Frisca o batem putin,cu zahar vanilat,apoi o amestecam cu mascarpone si crema de ou si mure.


Dam la congelator pentru 3-4 ore.


N-a fost nevoie sa recurg la operatiunea "spargerea acelor de gheata". A iesit foarte buna si cremoasa si fara.

 

TIPS-URI

1

Se poate mixa numai jumatate din cantitatea de mure,iar cealelalte sa le puneti intregi.Ma gandesc ca ar fi tare bun. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

danygospodina 1

15.08.2009, 06:06

Va multumesc tuturor pentru urarile de bine si sanatate De abia astept sa fac ...si 3 luni. Eu sunt ca Moni Columbeanu, numar lunile, sa fie mai multe...la numar.
Sarbatoresc si in avans, de ex astazi, sarbatorim evenimentul "AMR o luna pana ce Danygospodina devine scolarita".

danygospodina 1

15.08.2009, 06:08

Iar varsta rotunda a facut ieri cineva... apropiat Mihai. Un La Multi Ani ...tardiv...si...petrecere frumoasa azi.

Miha 1

15.08.2009, 17:40

Eiii...cineva apropiat mie a facut azi o varsta...para. Asa ca va invit la o bere,la un vin sau coniac.Sa prindeti curaj pentru prajiturile ce vor veni.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rigo Iancsi