Inghetata cu mure

de Miha in Dulciuri, 14 Aug 2009 | 3364 vizualizari

 

Cu dedicatie,pupici si imbratisari pentru Dany gospodina. :)

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 50 g zahar
  • 50 ml lapte
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 300 g mure
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu mure:

Oul il mixam bine cu zahar.Adaugam laptele si punem vasul pe foc sau la bain-marie,pana se ingroasa putin.Lasam la racit.

Murele spalate si curatate le mixam pana obtinem un piure delicios. Eu am trecut piureul prin sita,sa nu ramana nici un sambure,altfel n-ar mai fi mancat piticii si as fi fost nevoita sa o mananc singura. :))

Acest piure il amestecam cu crema de ou racita.

Frisca o batem putin,cu zahar vanilat,apoi o amestecam cu mascarpone si crema de ou si mure.


Dam la congelator pentru 3-4 ore.


N-a fost nevoie sa recurg la operatiunea "spargerea acelor de gheata". A iesit foarte buna si cremoasa si fara.

 

TIPS-URI

1

Se poate mixa numai jumatate din cantitatea de mure,iar cealelalte sa le puneti intregi.Ma gandesc ca ar fi tare bun. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

danygospodina 1

15.08.2009, 06:06

Va multumesc tuturor pentru urarile de bine si sanatate De abia astept sa fac ...si 3 luni. Eu sunt ca Moni Columbeanu, numar lunile, sa fie mai multe...la numar.
Sarbatoresc si in avans, de ex astazi, sarbatorim evenimentul "AMR o luna pana ce Danygospodina devine scolarita".

danygospodina 1

15.08.2009, 06:08

Iar varsta rotunda a facut ieri cineva... apropiat Mihai. Un La Multi Ani ...tardiv...si...petrecere frumoasa azi.

Miha 1

15.08.2009, 17:40

Eiii...cineva apropiat mie a facut azi o varsta...para. Asa ca va invit la o bere,la un vin sau coniac.Sa prindeti curaj pentru prajiturile ce vor veni.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura Regina Maria
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort special cu trei creme