Desert chec cu cacao si nuci

de Camelya in Dulciuri, 22 Apr 2017 | 567 vizualizari

 

Delicii de Paste! Am pregatit acest chec de Paste, iar cei dragi au fost tare incantati de el. A fost pufos si foarte delicios. Noi l-am servit si dimineata, alaturi de o cana cu lapte.  
 

 

INGREDIENTE

  • 190 g zahar
  • 200 g faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 5 oua
  • 2 linguri de cacao
  • 4 linguri de ulei
  • 80 g nuci macinate
  • 1 praf de sare
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu cacao si nuci:

Intr-un bol, punem albusurile si praful de sare. Mixam pana obtinem un amestec spumos. Peste albusuri, punem zaharul vanilat si mixam. Adaugam apoi, cate o lingura de zahar tos, pana il incorporam pe tot in spuma. Trebuie sa obtinem o bezea tare. Peste galbenusuri, punem treptat, cate o lingura de ulei si amestecam cu o lingura. Procedam astfel pana terminam de incorporat in galbenusuri, toate cele 4 linguri de ulei. Adaugam treptat amestecul de oua peste bezeaua tare. Amestecam incet cu o spatula, de jos in sus. Adaugam cate o lingura de faina si amestecam cu miscari largi. Procedam astfel, pana terminam de incorporat toata faina.


Turnam jumatate din compozitia obtinuta intr-un bol. Omogenizam cele 2 linguri de cacao cu apa. Trebuie sa obtinem o pasta diluata, ca sa o putem incorpora bine. Adaugam acest amestec peste una din jumatati. Amestecam bine pana se incorporeaza perfect. Adaugam apoi 2-3 linguri de nuca macinata. Amestecam. In cealalta jumatate, adaugam 1 lingura de nuca macinata si amestecam. Tapetam o forma de chec cu hartie de copt. Adaugam o lingura din compozitia alba, apoi adaugam o lingura din compozitia cu cacao. Procedam astfel pana terminam de asezat in tava, ambele compozitii. Deasupra, presaram nuca macinata si nuca intreaga. Introducem tava in cuptorul preincalzit si coacem la 180 grade C, timp de 35-45 de minute.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu cacao si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

mirela0911 1

23.04.2017, 19:30

Ce bunatate!

Rocsi 1

23.04.2017, 20:19

Mie mi-a placut mereu checul, asa ca 2-3 felii vreau si eu!

Camelya 1

23.04.2017, 21:02

Multumesc frumos!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

10180 puncte

xana

8370 puncte

anca_rm

7550 puncte

vasimur

5650 puncte

oanapl

5440 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert rulouri cu branza dulce
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec Regal cu lamaie si mac