Ruladă cu zmeură şi cremă de mascarpone

de diaconta in Dulciuri, 25 Mai 2015 | 1885 vizualizari

 

Pentru acest week-end am vrut să fac un desert mai puţin caloric,dar a cărui preparare să nu-mi ia prea mult timp.
Prilej tocmai bun sa testez Green Sugar,primit în dar la concursul Timeei şi Crème au Mascarpone Sublime,primită în coşul cu produse de la Iepuraş Bucătăraş.
Zmeură mai aveam la congelator şi trebuia s-o folosesc.
Aşa cum spuneam,am folosit Green Sugar,un îndulcitor 100% natural,cu 0 calorii şi 0 indice glicemic.Green Sugar este obţinut din extract de Stevia rebaudiana şi eritritol (obţinut din porumb),deci este un dulce natural,care nu schimbă gustul preparatelor şi poate fi folosit inclusiv în preparatele care presupun preparare termică.
Pentru că nu fermentează,este indicat chiar şi persoanelor care suferă de diabet.
Mie mi-a placut foarte mult gustul,dar pentru că nu ştiam care este echivalentul,am înlocuit 1 lingura de zahăr cu o lingură de Green Sugar.
Mi s-a părut puţin prea dulce,aşa că data viitoare ,voi mai reduce cantitatea.

 

INGREDIENTE

Ingrediente foaie ruladă:

  • 5 oua
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri Green Sugar(45 g)
  • 3 linguri apa
  • Zeama de lamâie
  • 2 linguri ulei
  • Un praf de sare
  • 5 g praf de copt

Ingrediente sos de zmeura:

  • 300 g zmeura
  • 2 linguri Green Sugar (18 g)
  • 1 lingura amidon alimentar

Ingrediente crema:

  • 850 g Crème au Mascarpone Sublime
  • 1 lingura Green Sugar (9g)

Pentru decor am folosit câţiva capşuni şi beţişoare de ciocolata cu 62% cacao.

Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ruladă cu zmeură şi cremă de mascarpone:

 Am pregatit mai întâi foaia de rulada.

Am separat galbenusurile de albusuri.

Galbenusurile le-am amestecat cu cele 2 linguri de ulei.

Zaharul l-am umezit cu apa,am pus si zeama de lamâie si am pus sa fiarba.Am obtinut un sirop destul de gros.

Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare. Când deja au facut „ţepi”, am pus siropul fierbinte câte puţin.

Peste spuma de albusuri,am pus galbenusurile si am amestecat usor cu un tel.

Faina am amestecat-o cu praful de copt,apoi am încorporat-o în compozitia de oua,tot cu telul,cu miscari de rasturnare,având grija sa nu se lase spuma.

Am tapetat tava mare a aragazului (33x33 cm) cu hârtie de copt si am pus compozitia, niveland-o.

Am pus tava la cuptor la 180 de grade pentru 15-20 de minute.

Este util sa verificati cu o scobitoare daca este copt.

Dupa acest timp,am scos tava, am pus deasupra o alta hârtie de copt, am rasturnat-o pe aceasta si dupa ce am desprins hârtia pe care s-a copt, am rulat foaia împreuna cu hârtia de copt.

Deaorece blatul era fierbinte, hârtia s-a umezit putin,tocmai bine ca foaia sa se ruleze usor.

 

Zmeura am lasat-o sa se dezghete,apoi am amestecat-o cu Green Sugar.

Am pus-o putin pe foc cat sa lase sirop,apoi am trecut-o printr-o sita deasa ca sa elimin semintele.

Am amestecat cu o lingura de amidon si am pus iar pe foc pâna s-a îngrosat.

Am lasat sa se raceasca.

 

Am mixat Crema cu mascarpone cu o lingura de Green Sugar,desi as fi putut sa nu adaug deloc.Pentru noi era suficient de dulce.

 

Am desfacut foaia de rulada,am pus deasupra sos de zmeura si apoi crema de mascarpone.

Am rulat la loc.

Eu am taiat-o în doua ca sa încapa pe doua tavi mai mici.

Am ornat cu restul de crema,am pus betisoare de ciocolata si câţiva capsuni.

 

Asa cum am spus, timpul de preparare nu a fost prea lung.

Simplu dar foarte bun.

 

Poftă bună !!!

 

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladă cu zmeură şi cremă de mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

diaconta 1

30.05.2015, 22:16

Multumesc Menuco
A fost buna rulada asta,mai ales ca era cu zmeura.
Betisoarele astea le-am gasit la Kaufland,sunt simple dar mai demult stiu ca erau la Lidl cu diverse arome.Acelea tare mult mi-au placut.
Pupici scumpo

mena29 1

30.05.2015, 22:23

Micutza Luana 1

03.06.2015, 12:09

ce bine arata

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu fructe si ricotta