Prajitura cu foi de bezea

de Lau in Dulciuri, 20 Apr 2015 | 1279 vizualizari

 

M-am inspirat de pe blogul Pasiune pentru bucatarie

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 4 albusuri
  • 1 lingura zahar
  • 1 praf de sare
  • 170 g nuca
  • 70 zahar pudra
  • Crema de ciocolata
  • 250 ml frisca
  • 100 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 80 g zahar
  • 200 g ciocolata
  • 1 plic gelatina
  • Crema de vanilie
  • 150 ml frisca
  • 100 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 1 pastaie vanilie
  • 100 g zahar
  • Decor
  • ciocolata
  • crema de ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de bezea:

Blat-Albusurile se bat spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana devine o supuma lucioasa,adaugam nucile macinate,zaharul pudra si amestecam cu o paleta cu miscari unsoare.


Turnam compozitia in tava(de la aragaz) tapetata cu hartie de copt(care am unso cu ulei)si dam la cuptorul incalzit cca 30 min pana trece testul cu scobitoarea.


Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care o vom taia in 2.


Crema de ciocolata-frisca lichida se amesteca cu laptele si punem pe foc sa se incalzeaza putin.


Intre timp mixam galbenusurile cu zaharul si adaugam frisca,amestecam dupa care punem din nou pe foc.


Amestecam continuu pana ce se ingroasa ca o smantana subtire.


Intr-un bol adaugam ciocolata toacata,crema de oua si amestecam pana ce se dizolva ceocolata,adaugam gelatina hidratata,amestecam si dam la frigider cca 1 ora.


Crema de vanilie-frisca,laptele,vanilia se pun pe foc sa se incalzeasca.mixam galbenusurile cu zaharul apoi amestecam cu frisca.


Punem din nou pe foc si amestecam continuu pana ce se ingroasa ca o budinca.


Acoperim cu folie alimentara(deasupra cremei) si dam la frigider cca 1 ora.


Ansamblare-Tapetam o tava cu folie adaugam o foaie o ungem cu sirop de zahar-adaugam crema de ciocolata(din care am oprit cateva linguri pentru decor)-dam la frigider cca 10 minh dupa care adaugam a 2 foaie -o ungem cu sirop -crema de vanilie si dam la frigider 3 ore.


Se decoreaza cu crema de ciocolata si bucati de ciocolata

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Andra_Constantinescu 1

20.04.2015, 22:09

Lau 1

21.04.2015, 07:42

mihaelar63 1

21.04.2015, 21:56

Bune !!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!