Prajitura cu foi de bezea

de Lau in Dulciuri, 20 Apr 2015 | 2531 vizualizari

 

M-am inspirat de pe blogul Pasiune pentru bucatarie

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 4 albusuri
  • 1 lingura zahar
  • 1 praf de sare
  • 170 g nuca
  • 70 zahar pudra
  • Crema de ciocolata
  • 250 ml frisca
  • 100 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 80 g zahar
  • 200 g ciocolata
  • 1 plic gelatina
  • Crema de vanilie
  • 150 ml frisca
  • 100 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 1 pastaie vanilie
  • 100 g zahar
  • Decor
  • ciocolata
  • crema de ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de bezea:

Blat-Albusurile se bat spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana devine o supuma lucioasa,adaugam nucile macinate,zaharul pudra si amestecam cu o paleta cu miscari unsoare.


Turnam compozitia in tava(de la aragaz) tapetata cu hartie de copt(care am unso cu ulei)si dam la cuptorul incalzit cca 30 min pana trece testul cu scobitoarea.


Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care o vom taia in 2.


Crema de ciocolata-frisca lichida se amesteca cu laptele si punem pe foc sa se incalzeaza putin.


Intre timp mixam galbenusurile cu zaharul si adaugam frisca,amestecam dupa care punem din nou pe foc.


Amestecam continuu pana ce se ingroasa ca o smantana subtire.


Intr-un bol adaugam ciocolata toacata,crema de oua si amestecam pana ce se dizolva ceocolata,adaugam gelatina hidratata,amestecam si dam la frigider cca 1 ora.


Crema de vanilie-frisca,laptele,vanilia se pun pe foc sa se incalzeasca.mixam galbenusurile cu zaharul apoi amestecam cu frisca.


Punem din nou pe foc si amestecam continuu pana ce se ingroasa ca o budinca.


Acoperim cu folie alimentara(deasupra cremei) si dam la frigider cca 1 ora.


Ansamblare-Tapetam o tava cu folie adaugam o foaie o ungem cu sirop de zahar-adaugam crema de ciocolata(din care am oprit cateva linguri pentru decor)-dam la frigider cca 10 minh dupa care adaugam a 2 foaie -o ungem cu sirop -crema de vanilie si dam la frigider 3 ore.


Se decoreaza cu crema de ciocolata si bucati de ciocolata

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Andra_Constantinescu 1

20.04.2015, 22:09

Lau 1

21.04.2015, 07:42

mihaelar63 1

21.04.2015, 21:56

Bune !!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

de Adi 4

la 13:59

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

ieri la 23:27

RETETA RECOMANDATA
Crema catalana