Sfanj (Gogosi marocane)

de Lavinia in Dulciuri, 5 Oct 2013 | 4727 vizualizari

 

Le-am vazut azi dimineata la Jamila si m-au cucerit din start.Multumesc Jamila pentru reteta,sunt foarte usor de facut,pufoase si delicioase :)

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 500 ml apa calduta
  • 10 g drojdie uscata
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sfanj (Gogosi marocane):

Pune faina intr-un bol incapator si fa o adancitura in mijloc.


Dizolva drojdia in 250 ml apa calduta.


Peste faina pune zaharul,lamaia,esenta de vanilie si drojdia.


Incepe sa framanti aluatul adaugand putin cate putin din restul de apa calduta si praful de sare pana devine un aluat moale care sa curga usor.(eu am avut nevoie de 440 ml de apa)


Framanta bine aluatul pana devine suplu si lucios.


Lasa aluatul la dospit la loc caldut timp de 45 de minute.


Umezeste bine mainile intr-un bol cu apa apoi ia putin din aluat ,da-i o forma rotunda ,fa-i gaura in mijloc si scufunda rapid gogoasa in baie de ulei incins.(vezi foto)


Procedeaza la fel si cu restul de gogosi.


Prajeste gogosile pana se rumenesc frumos pe fiecare parte.


Serveste-le simple,pudrate cu zahar,gem sau ciocolata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sfanj (Gogosi marocane)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Lavinia 1

06.10.2013, 10:46

Da Multumesc

JamilaCuisine 1

11.10.2013, 00:06

Cu mare drag, Lavinia. Ma bucur ca ai incercat reteta si ca ti-a placut. Intr-adevar sunt foarte pufoase!!!!!

Lavinia 1

11.10.2013, 10:26

Jamila

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gogosi pufoase, facute cu paharul sau impletite