Tarta cu Mangostan

de Catalina L in Dulciuri, 10 Mai 2015 | 2444 vizualizari

 

Fructul de mangostan este un fruct delicios pe care l-am savurat in vacanta , vara trecuta in Tailanda. Se serveste rece atat prospat cat si-n conserva.

In Tailanda, delicatul fruct de mangostan este numit “Regina Fructelor” de cind a fost fructul favorit al Reginei Angliei Victoria. Bastinasii il numesc “Mungkut”.
Beneficiile fructului de mangostan asupra sanatatii au trecut testul timpului si au fost asociate multor studii de cercetare in ultimii 30 de ani.
Studiile au aratat ca mangostanul restabileste sanatatea sistemului digestiv, a rinichilor, a pielii si a altor organe.
Pe linga xantoni, intregul fruct de mangostan contine de asemenea multe alte substante naturale fitonutriente ca de exemplu catechine, similar antioxidantilor gasiti in ceaiul verde; proantocianide ca si cele care se gasesc in general in semintele de struguri si polizaharide care ajuta la mentinerea unui sistem imunitar sanatos

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 125 g faina,
  • 75 g unt,
  • 1 ou,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 1 praf de sare,
  • coaja de lamaie

Umplutura:

  • 250 ml smantana,
  • 2 linguri de zahar,
  • 2 linguri de dulceata de capsune (sau alte fructe rosii)

1 conserva de mangostan in sirop

Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu Mangostan:

Mixam smantana intai usor, apoi la viteza mai mare cat sa se intareasca un pic.

Adaugam zaharul pudra si mixam in continuare pana obtinem textura dorita de frisca.

Adaugam dulceata, se amesteca si se rezerva la rece.

Se pun fructele la stors.

Se framanta un aluat cu toate ingredientele si se pune la rece pentru cel putin 60 de minute.

Se intinde aluatul si se pune in tava unsa, se inteapa cu furculita si se da la cuptor pentru 15-20 minute. Dupa coacere se lasa sa se raceasca.

Deasupra punem un strat de crema si ornam cu fructele mangoustan. Se serveste rece....

Pofta Buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu Mangostan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Rocsi 1

10.05.2015, 20:30

Nu am auzit de acest fruct, dar sa mai mananc nici atat, dar imi place forma sa

RuxyRux 1

10.05.2015, 20:46

Am mancat e bun, delicios...minunat! La noi din pacate nu se gaseste in conserva, se vand la Metro cate doua bucati sau trei intr-o pungulita, dintre care din pacate numai unul este bun( se verfica prin pipaire....coaja trebuie sa fie moale, altfel inauntru miezul este uscat) iar restul le poti arunca. Ca sa nu mai vorbim si de faptul ca este enorm de scump....despre beneficiile pentru sanatate sunt pagini intregi de citit pe internet....tarta trebuie sa fie grozava!

Catalina L 1

10.05.2015, 21:42

merci Rux....imi pare bine c-ai gustat si apreciat

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta de capsune