Tarta cu Aluat Fraged, Crema de Vanilie Fara Coacere si Frisca

de Stella29 in Dulciuri, 22 Mai 2024 | 417 vizualizari

 

Aceasta tarta cu aluat fraged, crema de vanilie si frisca este un desert clasic, perfect pentru orice sarbatoare sau intalnire de familie. Reteta este simpla, iar rezultatul este mereu apreciat. Combinatia dintre textura crocanta a aluatului cu cremozitatea si dulceata cremei de vanilie, completate de frisca usoara, fac din  Tarta cu Aluat Fraged, Crema de Vanilie Fara Coacere si Frisca un desert de nerefuzat!
Pofta buna!

 

INGREDIENTE

Tarta cu Aluat Fraged, Crema de Vanilie Fara Coacere si Frisca

Ingrediente pentru aluat:

  • 250 g de faina
  • 125 g de unt rece, taiat cubulete
  • 50 g de zahar pudra
  • 1 ou
  • Un praf de sare

Ingrediente pentru crema de vanilie:

  • 500 ml de lapte
  • 4 galbenusuri
  • 100 g de zahar
  • 40 g de amidon de porumb
  • 1 pastaie de vanilie sau 1 lingurita de esenta de vanilie

Ingrediente pentru frisca:

  • 200 ml de smantana pentru frisca
  • 2 linguri de zahar pudra
  • 1 plic de zahar vanilat
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu Aluat Fraged, Crema de Vanilie Fara Coacere si Frisca:

Prepararea aluatului fraged pentru Tarta cu Aluat Fraged, Crema de Vanilie Fara Coacere si Frisca

Intr-un bol mare, pune faina, zaharul pudra si praful de sare.

Adauga cubuletele de unt rece si amesteca cu varful degetelor pana cand obtii o compozitie nisipoasa.

Adauga oul si omogenizeaza. Aduna aluatul intr-o bila, inveleste-o in folie alimentara si las-o la frigider pentru cel putin 30 de minute.

Coacerea aluatului:

Preincalzeste cuptorul la 180°C.

Intinde aluatul rece pe o suprafata pudrata cu faina, pana cand obtii o foaie de aproximativ 3-4 mm grosime.

Transfera cu ajutorul sucitorului intr-o forma de tarta cu diametrul de 22 cm, presand bine marginile si indepartand excesul.

Inteapa cu o furculita si coace aluatul timp de 20-25 de minute, sau pana cand devine auriu. Lasa-l sa se raceasca.

Prepararea cremei de vanilie:

Intr-un bol, bate galbenusurile cu zaharul pana devin deschise la culoare.

Adauga amidonul de porumb si omogenizeaza.

Infierbanta laptele impreuna cu vanilia pana cand ajunge aproape de punctul de fierbere.

Toarna laptele fierbinte treptat peste amestecul de galbenusuri, amestecand mereu.

Pune amestecul inapoi pe foc si amesteca constant, pana cand se ingroasa si devine o budinca fina.

Lasa crema sa se raceasca complet, acoperita cu folie alimentara, pentru a preveni formarea crustei.

Prepararea frisca

Bate smantana pentru frisca cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana obtii o frisca ferma.

Asamblarea tartei:

Intinde crema de vanilie peste crusta rece.

Niveleaza suprafata si decoreaza cu frisca batuta, cu ajutorul unui pos cu dui.

Poti adauga fructe proaspete deasupra tartei: capsuni, afine, zmeura sau felii de kiwi.

Lasa tarta la frigider pentru cel putin 2 ore inainte de a o servi, astfel incat crema sa se intareasca si aromele sa se intrepatrunda.

La fel de buna e si tarta cu fructe si frisca dar si tarta cu mere delicioasa si rapida

Daca preferi tartele sarate, poate incerci Tarta cu carne tocata si ciuperci

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu Aluat Fraged, Crema de Vanilie Fara Coacere si Frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

pe 16.06 la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1278 puncte

Rocsi

695 puncte

Lau

Lau 9

260 puncte

vasimur

163 puncte

oanapl

139 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu zmeura si mure