Desert tarta cu fructe si frisca

de Rocsi in Dulciuri, 20 Iun 2017 | 613 vizualizari

 

In acest week-end, am facut o mica ordine la fructe. Am scos ultima punga de prune din congelator, ultimul borcan cu visine, am completat cu niste capsuni proaspete si stiti ce am obtinut? O tarta super delicioasa si aromata! La aceasta am mai adaugat si niste frisca si uite asa am ajuns la desertul perfect pentru noi! Profitati de abundenta fructelor din piata si pregatiti tarte cu care sa va rasfatati atat pe voi, cat si pe cei dragi!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 180 gr unt
  • 1 ou
  • 1 lingura indulcitor pulbere Green Sugar (sau 1 lingura zahar)
  • 1 lingurita praf de copt
  • 280 gr faina
  • un praf de sare
  • 1 lingurita vanilie

Pentru umplutura:

  • 350 gr capsuni proaspete
  • 1 borcan mic de visine fara samburi
  • 350 gr prune decongelate
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri indulcitor pulbere Green Sugar (sau 2-3 linguri zahar)

Pentru frisca:

  • 100 ml frisca lichida
  • 100 gr smantana de tara
  • 1 lingura indulcitor pulbere Green Sugar (sau 1 lingura zahar pudra)
  • 2 lingurite vanilie
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie

Pentru decor:

  • capsuni
  • frunza de menta
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu fructe si frisca:

Aluatul:

Intr-un bol, punem untul rece taiat cubulete, oul batut spuma, indulcitorul si le amestecam.

Adaugam praful de copt, sarea, vanilia si faina.

Amestecam totul cu mana pana obtinem un aluat omogen.


Presaram faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul si intindem o foaia rotunda, cam de 1 cm grosime.

Tapetam o tava de tarta cu hartie de copt, punem foaia de aluat, o lipim bine si de peretii tavii, taiem surplusul de pe margine.

Intepam din loc in loc cu furculita, il dam la frigider.

Umplutura:

Spalam capsunile, indepartam coditele, le taiem in jumatati sau sferturi.

Intr-o cratita, punem capsunile, prunele si visinele (sucul de la visine il rasturnam intr-o cana).

Presaram indulcitorul, punem fructele pe foc si le lasam sa fiarba cam 5 minute. Amestecam din cand in cand.

In sucul de la visine, dizolvam amidonul, dam focul la mic, turnam amestecul de amidon peste fructe.

Amestecam bine si cand s-a ingrosat compozitia, o tragem de pe foc.


Lasam sa se racoreaca, cat sa fie calduta.

Scoatem tava cu aluat din frigider, turnam umplutura calduta si o nivelam.

O introducem in cuptorul incins, la 180 de grade C, pana crusta prinde o culoare aurie pe margini.

Cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca.


Frisca:

Frisca lichida si smantana reci, le mixam impreuna cu indulcitorul pana obtinem o consistenta spumoasa.

La final, incorporam vanilia si coaja rasa de lamaie.

Peste tarta rece, punem frisca si o decoram cu bucati de capsuni si frunze de menta.

O dam la frigider 1-2 ore, apoi este numai buna de servit.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu fructe si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Rocsi 1

24.06.2017, 19:15

Miki, multumesc mult!

RuxyRux 1

29.06.2017, 20:22

Arata minunat!

Rocsi 1

01.07.2017, 21:34

Pupici Ruxy!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu gutui
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Aluat de foietaj