Somloi by Ina

de Constelatialeu in Dulciuri, 23 Dec 2015 | 3876 vizualizari

 

M-am inspirat de la Ina, dar logic ca mi-a iesit cum imi iese mie, mai zbanghi, ca eu n-am mainile Inei, le am pe ale mele.....faina prajitura, delicioasa...Mos Craciun nu vrei si-un ''somoloi'' din asta, ce zici, te bagi?:D

 

INGREDIENTE

  • Blat vanilie
  • 3 oua
  • 4 linguri zahar
  • un praf de sare
  • 1 lingura apa fiarta
  • 4 linguri faina
  • 1/2 lingurita praf de copt cu sofran
  • 1 fiola esenta vanilie
  • Blat cacao
  • 3 oua
  • 4 linguri zahar
  • un praf de sare
  • 1 lingura apa fiarta
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1/2 lingurita praf de copt cu sofran
  • Blat nuca
  • 3 oua
  • 4 linguri zahar
  • un praf de sare
  • 1 lingura apa fiarta
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri nuca prajita si macinata
  • 1/2 lingurita praf de copt cu sofran
  • Sirop
  • 100 ml apa
  • 80 g zahar
  • 2 linguri coniac ( n-am avut rom)
  • Crema
  • 4 oua
  • 300 g zahar
  • 800 ml lapte
  • 150 g faina
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • nuci prajite si macinate
  • 100 g stafide
  • Decor
  • 250 g smantana dulce
  • 50 ml lapte dulce
  • 100 g zahar pudra
  • sos de ciocolata de la Dr.Oetker
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somloi by Ina:

Mai intai pregatim blaturile cu o zi inainte, am folosit o tava de dimensiunile 36/24 cm.


Blat de vanilie : Ouale cu zaharul si praful de sare le mixam bine pana-si dubleaza volumul, adaugam apa fiarta , apoi faina cernuta si praful de copt, omogenizam si turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Scoatem blatul din tava si-l lasam la racit.


Blat de cacao : Ouale cu zaharul si praful de sare le mixam pana-si dubleaza volumul, adaugam apa fiarta, apoi faina cernuta, cacaoa si praful de copt, coacem in aceiasi tava ca si blatul ce vanilie.


Blat de nuca: Ouale cu zaharul si praful de sare le mixam bine pana-si dubleaza volumul, adaugam apa fiarat, apoi faina cernuta, nuca macinata si praful de copt, coacem in aceiasi tava in care am copt blaturile anterioare.


Sirop ; Fierbem apa si zaharul, apoi tragem de pe foc si adaugam si coniacul, lasam sa se raceasca.


Crema:Punem la fiert 600 ml lapte cu 200 g zahar. Cat fierbe laptele cu zaharul,intr-o cratita cu fund dublu amestecam galbenusurile cu laptele ramas si faina cernuta, omogenizam bine sa nu iasa cu cocoloase. Batem bine albusurile cu un praf de sare , adaugam 100 g zahar si mixam pana obtinem o bezea tare. Punem pe foc amestecul de galbenusuri si incepem sa turnam laptele fierbinte, amestecand continuu sa nu se faca cocoloase. Amestecam pana incepe sa se ingroase, tragem de pe foc si adaugam bezeaua, omogenizand bine. Lasam sa se racoreasca cat pregatim frisca


Frisca: Mixam bine smantana dulce cu lapte si zaharul farin pana obtinem o bezea ferma.


Asamblare : Asezam blatul de vanilie, siropam, adaugam crema, intindem si apoi presaram nuca macinata, punem blatul de cacao, insiropam,intindem crema si apoi nuca macinata,punem si ultimul blat, cel de nuca, insiropam intindem restul de crema, aici nu orpim foarte multa ca punem si frisca.Punem nuca macinata si stafide apoi intindem frisca si turnam sos de ciocolata. Se portioneaza cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Somloi by Ina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Camelya 1

23.12.2015, 22:37

Deosebita tare

Corinuta 1

24.12.2015, 20:25

Foarte faine prajituri ai facut Cleme!

marcela1979 1

21.04.2016, 15:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Somloi