Prajitura Somloi

de mirela0911 in Prajituri, 27 Mai 2012 | 13254 vizualizari

 

De cate ori am poftit la aceasta prajitura cand o vedeam pe site, mai ales ca nu mancasem niciodata, dar i-a venit randul si pot sa zic ca este minunata. Reteta este bineinteles de pe site luata asa ca multumesc tuturor care au postat asa ceva.

 

INGREDIENTE

Blatul de vanilie:

  • 3 oua
  • 4 lg zahar
  • un praf de sare
  • 1 lg apa fiarta
  • 4 lg faina
  • 1/2 lgt praf de copt
  • esenta de vanilie

Blatul de cacao:

  • 3 oua
  • 4 lg zahar
  • un praf de sare
  • 1 lg apa fiarta
  • 3 lg faina
  • 1 lg cacao
  • 1/2 lgt praf de copt

Blatul cu nuca:

  • 3 oua
  • 4 lg zahar
  • un praf de sare
  • 1 lg apa fiarta
  • 2 lg faina
  • 2 lg nuca macinata
  • 1/2 lgt praf de copt

Pt. sirop:

  • 100 ml apa
  • 80g zahar
  • esenta de rom

Pt. crema:

  • 700 ml lapte
  • 250g zahar
  • 150g faina
  • 4 oua
  • esenta de vanilie
  • nuca macinata
  • stafide
  • cacao pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Somloi:

Blatul de vanilie: Se mixeaza bine ouale cu sarea si zaharul pana acesta se topeste. Se adauga apa fiarta, se mixeaza bine, iar la sfarsit se pune faina amestecata cu praful de copt. Se omogenizeaza, se pune si esenta de vanilie si se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor pt. 15 minute la foc mediu.


Blatul de cacao: Se procedeaza la fel ca si la primul blat, la final adaugandu-se faina amestecata cu cacaoa si praful de copt. In aceeasi tava se coace pentru 15 minute.


Blatul cu nuca: Aceeasi pasi ca si la celelalte doua blaturi, fiind in plus cele doua linguri cu nuca macinata.


Se lasa blaturile la racit.


Se prepara siropul lasand la fiert pt. 5 minute apa si zaharul. Cand s-a racorit putin siropul se adauga esenta de rom.


Crema: Se pune 500 ml lapte impreuna cu 150g zahar sa dea in clocot. Albusurile se bat spuma tare cu restul de 100 g zahar si cu esenta de vanilie.


Faina se amesteca cu restul de lapte (200ml), se adauga galbenusurile pe rand, amestecand bine pana la omogenizare. Se toarna in fir subtire laptele fierbinte amestecand repede sa nu faca cocoloase. Se pune pe foc mic si se lasa pana se ingroasa crema. Se ia de pe foc si asa fierbinte se amesteca cu spuma albusuri. Se lasa crema sa se racoreasca putin dupa care se asambleaza prajitura.


Se insiropeaza toate cele trei blaturi cu siropul racit.


Peste blatul de vanilie se pune 1/3 din crema, se presara nuca macinata, se aseaza blatul de cacao, 1/3 din crema, nuca macinata, blatul de nuca, restul de crema iar deasupra se presara nuca macinata, stafide si se pudreaza cu cacao. Se da la rece dupa care se taie bucati si se serveste.


Este delicioasa. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Somloi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

reisnaor_2006 1

12.11.2014, 20:55

mihailenuta 1

28.11.2014, 15:14

Astazi voi face aceasta prajitura.

mirela0911 1

28.11.2014, 15:35

mihailenuta spor la treaba si sa imi spui daca v-a placut!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Somloi by Ina