Tarta cu visine si branza de vaci

de La Ancuta in Prajituri, 8 Iul 2012 | 2624 vizualizari

 

Astazi un nou episod din ciclul "iubesc tartele". Pe langa faptul ca iubesc tartele, iubesc si visinele.
Astea fiind spuse nu cred ca mai trebuie sa comentez cat de buna a fost aceasta tarta racoroasa si fina :).

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 300 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 100 g unt
  • 150 g zahar
  • 1 ou

Umplutura:

  • 75 g zahar
  • 3 oua
  • 1 vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 500 g branza de vaci
  • 2 linguri gris
  • visine fara samburi
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu visine si branza de vaci:

Amestecam toate ingredientele pentru aluat si framantam bine. Va rezulta o compozitie nisipoasa.

Ungem cu unt o tava rotunda cu diametru de 26 cm. Punem 2/3 din compozitie in tava si apasam bine cu palma sau cu fundul unui pahar. Ridicam putin si pe marginile tavii.


Peste aluat asezam jumatate din cantitatea de visine. Nu am cantarit visinele. Puteti folosi cate doriti :D.


Pentru crema de branza mixam bine branza de vaci cu zaharul, vanilia si coaja de lamaie. Adaugam ouale si mixam dupa fiecare iar la final adaugam grisul.

Turnam crema peste visinele din tava.


Peste crema asezam resul visinelor iar deasupra presaram aluatul sfaramicios ramas.

Dam tava la cuptor, la foc potrivit timp de 45 de minute, sau pana se rumeneste crumble-ul de

deasupra.

Dupa ce s-a copt lasam sa se raceasca complet iar apoi portionam.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu visine si branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

alba_zori 1

10.07.2012, 09:46

foarte buna

gaby_gabytza 1

19.08.2012, 22:17

La Ancuta 1

20.08.2012, 08:37

Multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

7901 puncte

Rocsi

7830 puncte

RODIMUR

7772 puncte

 merisor

4954 puncte

Gherca Daniela

4740 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Peste la cuptor
  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta bruna cu branza si visine