Tarta cu visine si branza de vaci

de La Ancuta in Prajituri, 8 Iul 2012 | 2009 vizualizari

 

Astazi un nou episod din ciclul "iubesc tartele". Pe langa faptul ca iubesc tartele, iubesc si visinele.
Astea fiind spuse nu cred ca mai trebuie sa comentez cat de buna a fost aceasta tarta racoroasa si fina :).

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 300 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 100 g unt
  • 150 g zahar
  • 1 ou

Umplutura:

  • 75 g zahar
  • 3 oua
  • 1 vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 500 g branza de vaci
  • 2 linguri gris
  • visine fara samburi
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu visine si branza de vaci:

Amestecam toate ingredientele pentru aluat si framantam bine. Va rezulta o compozitie nisipoasa.

Ungem cu unt o tava rotunda cu diametru de 26 cm. Punem 2/3 din compozitie in tava si apasam bine cu palma sau cu fundul unui pahar. Ridicam putin si pe marginile tavii.


Peste aluat asezam jumatate din cantitatea de visine. Nu am cantarit visinele. Puteti folosi cate doriti :D.


Pentru crema de branza mixam bine branza de vaci cu zaharul, vanilia si coaja de lamaie. Adaugam ouale si mixam dupa fiecare iar la final adaugam grisul.

Turnam crema peste visinele din tava.


Peste crema asezam resul visinelor iar deasupra presaram aluatul sfaramicios ramas.

Dam tava la cuptor, la foc potrivit timp de 45 de minute, sau pana se rumeneste crumble-ul de

deasupra.

Dupa ce s-a copt lasam sa se raceasca complet iar apoi portionam.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu visine si branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

alba_zori 1

10.07.2012, 09:46

foarte buna

gaby_gabytza 1

19.08.2012, 22:17

La Ancuta 1

20.08.2012, 08:37

Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

Placinta cu branza dulce

ieri la 20:23

RETETA RECOMANDATA
Tartă cu vişine