Briose cu mere si glazurate cu ciocolata

de MyCookingLife in Prajituri, 30 Iul 2011 | 7267 vizualizari

 

Gustare, desert sau mic dejun, micutele briose englezesti sunt binevenite oricand! Doar nu degeaba le indrageau britanicii la ceaiul de la ora 5! :) Sunt atat de celebre incat, in urma popularitatii lor a ramas chiar si un cantec pentru copii (Muffin Man).

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/8 lingurita cuisoare macinate
  • 1/8 lingurita nucsoara macinata
  • 1/8 lingurita ghimbir macinat
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 4 linguri mere rase si calite cu putin zahar (cam 3 mere)
  • 150 g zahar
  • 3 oua mari
  • 5 linguri lapte rece
  • 4 linguri ulei floarea soarelui
  • o ciocolata cu lapte (100 g)
  • o lingura smantana dulce
  • forme de hartie (sau ulei si faina pentru tapetat formele)
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu mere si glazurate cu ciocolata:

Se amesteca ingredientele uscate (faina, praful de copt, cacao,bicarbonatul, aromele, sarea). Separat, se bat ouale cu zaharul spuma. Se adauga alternativ ulei si lapte si se omogenizeaza bine. Se incorporeaza ingredientele uscate treptat, iar la sfarsit merele rase si calite. Se pune aluat in fiecare forma, dar nu se umple, ci cam 3/4 din forma. Se dau la cuptor, la 200 grade, pentru 15 minute. Cand sunt gata, se scot din formele de teflon (nu si din cele de hartie) si se lasa pe un gratar sa se raceasca, apoi se topeste ciocolata la bain-marie, se adauga smantana si se mesteca bine. Se ung briosele cu crema obtinuta lasata 5 minute sa se raceasca, punand doar pe mijloc si lasand-o sa curga singura pe margini. Sunt extraordinar de pufoase, afanate si aromate.

 

TIPS-URI

1

Merele se pot inlocui cu dovleac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu mere si glazurate cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

adry88 1

04.08.2011, 11:56

arata grozav

MyCookingLife 1

06.08.2011, 01:18

Multumesc!

MyCookingLife 1

06.08.2011, 01:21

Aziz, multumesc ca ai fost oaspete in bucataria mea virtuala! Esti binevenita si alta data!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu gutui
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

RETETA RECOMANDATA
Amandine