Briose cu mere si glazurate cu ciocolata

de MyCookingLife in Prajituri, 30 Iul 2011 | 10427 vizualizari

 

Gustare, desert sau mic dejun, micutele briose englezesti sunt binevenite oricand! Doar nu degeaba le indrageau britanicii la ceaiul de la ora 5! :) Sunt atat de celebre incat, in urma popularitatii lor a ramas chiar si un cantec pentru copii (Muffin Man).

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/8 lingurita cuisoare macinate
  • 1/8 lingurita nucsoara macinata
  • 1/8 lingurita ghimbir macinat
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 4 linguri mere rase si calite cu putin zahar (cam 3 mere)
  • 150 g zahar
  • 3 oua mari
  • 5 linguri lapte rece
  • 4 linguri ulei floarea soarelui
  • o ciocolata cu lapte (100 g)
  • o lingura smantana dulce
  • forme de hartie (sau ulei si faina pentru tapetat formele)
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu mere si glazurate cu ciocolata:

Se amesteca ingredientele uscate (faina, praful de copt, cacao,bicarbonatul, aromele, sarea). Separat, se bat ouale cu zaharul spuma. Se adauga alternativ ulei si lapte si se omogenizeaza bine. Se incorporeaza ingredientele uscate treptat, iar la sfarsit merele rase si calite. Se pune aluat in fiecare forma, dar nu se umple, ci cam 3/4 din forma. Se dau la cuptor, la 200 grade, pentru 15 minute. Cand sunt gata, se scot din formele de teflon (nu si din cele de hartie) si se lasa pe un gratar sa se raceasca, apoi se topeste ciocolata la bain-marie, se adauga smantana si se mesteca bine. Se ung briosele cu crema obtinuta lasata 5 minute sa se raceasca, punand doar pe mijloc si lasand-o sa curga singura pe margini. Sunt extraordinar de pufoase, afanate si aromate.

TIPS-URI

1

Merele se pot inlocui cu dovleac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu mere si glazurate cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

MyCookingLife 1

06.08.2011, 01:21

Aziz, multumesc ca ai fost oaspete in bucataria mea virtuala! Esti binevenita si alta data!

VI 1

21.03.2020, 07:09

Multumim! Foarte buneee...

dantes 1

02.04.2020, 10:45

Delicioase!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8208 puncte

Rahela Velicu

6141 puncte

mihaelar63

4566 puncte

Rocsi

4106 puncte

Panacris

3522 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura amandina