Prajitura chinezeasca

de alice_ciobanu in Prajituri, 11 Ian 2013 | 11020 vizualizari

 

Vai ce imi mai placea sa-i rontai glazura aia galbena :D< . Gata cu melancolismele ca nu-mi sade bine la aura :))

 

INGREDIENTE

  • pentru blat
  • 200 gr unt
  • 200 gr zahar tos
  • 200 gr miez de nuca macinat
  • 6 albusuri
  • 100 gr faina
  • 2 linguri cacao
  • pentru glazura:
  • 6 galbenusuri
  • 150 gr zahar tos
  • *ciocolata rasa pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura chinezeasca:

Incalzim cuptorul la 170-180 grade.


Vom face blatul procedand foarte simplu si usor. Frecam spuma untul cu zaharul tos, pana ce zaharul e aproape topit. Adaugam nucile macinate, cacao, faina si omogenizam. Incorporam albusurile batute spuma tare. Turnam compizitia intr-o tava potrivita (25*35 ) tapetata cu hartie de copt. Nivelam in strat uniform si dam la cuptor cam 15 minute. Blatul nu trebuie sa fie copt in totalitate cand punem glazura. Doar sa fie copt pe jumatate.... se va vedea putin crescut, ferm la atingere, dar moale in interior. Atunci e fix momentul in care punem stratul de glazura.


Glazura se obtine mixand galbenusurile cu zaharul tos, pana ce totul capata consistenta densa si vascoasa, iar zaharul e aproape topit. Turnam glazura peste blatul aproape copt, dupa cum v-am zis ceva mai sus. Nivelam, cu o spatula, in strat uniform si dam tava din nou la cuptor pana ce glazura e coapta, tare si ferma. In acest fel si blatul va fi copt exact cat trebuie.


Lasam prajitura la racit dupa care o taiem in patrate mari, cu ajutorul unui cutit cu lama lunga si tare, sters si incalzit bine in apa fierbinte dupa fiecare taietura. In felul asta glazura nu se va crapa foarte tare.


Razuim niste cioco deasupra sau stropim cu ciocolata calduta si consumam.


Desavarsita prajiturica!


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura chinezeasca" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

merisor 1

11.01.2013, 21:04

Si eu as rontai glazura de-aia, ca bine arata

MonaMimi 1

11.01.2013, 22:33

Sim0na 1

12.01.2013, 12:00

Tare bine arata chinezoaica asta.. si daca-i si cu rontait, e si mai buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajiturele cu doua creme - reteta nr.400