Prajitura Sah

de Criss in Prajituri, 25 Ian 2014 | 14071 vizualizari

 

Am vazut aceasta prajitura cu multi ani in urma pe blogul "
Dulciuri fel de fel
", apoi am vazut cu ceva timp in urma si varianta Timeei si mi-a placut cum arata. Azi a venit randul sa fac si eu aceasta prajitura, in my way. Reteta e simpla de tot, doua blaturi simple, unul alb si unul maro si o crema la alegere. Eu am ales din comoditate crema de la prajitura krem a la krem. Dar merge si o crema caramel cum a facut Miha sau si crema cu capucino a Timeei. Dar avand in vedere ca lui Alex nu-i plac prajiturile cu cafea, nu-i place nici macar tiramisu, am preferat crema simpla de vanilie.

 

INGREDIENTE

  • Blat alb:
  • 3 oua
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura apa
  • 1 lingura ulei
  • 5 linguri rase faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Blat maro:
  • 3 oua
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura apa
  • 1 lingura ulei
  • 4 linguri rase faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • Sirop:
  • 100 g zahar
  • 100 ml apa
  • Crema:
  • 200 ml lapte
  • 300 ml frisca lichida (Meggle)
  • 1 plic crem ole de vanilie
  • Glazura:
  • 150 g ciocolata neagra (Laura)
  • 4 linguri frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Sah:

Blaturi:


Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, apa si uleiul si se bat cu mixerul pana se albesc, isi dubleaza volumul si se topesc cristalele de zahar. Se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca bine pana se inglobeaza faina, apoi cu o lingura, amestecand de jos in sus, se adauga albusurile batute spuma. Se toarna amestecul in tava (20/30) tapetata cu hartie de copt. Se coace blatul pana trece testul cu scobitoarea, apoi se scoate si se lasa sa se raceasca.


Pentru blatul cu cacao, modul de preparare e identic cu cel al blatului alb. Sirop: Se caramelizeaza zaharul, se adauga apa si se lasa sa fiarba pana se topeste caramelul.


Crema: Se pun toate ingredientele intr-un bol si se bat cu mixerul pana rezulta o crema spumoasa. Glazura: Se topeste ciocolata pe baie de aburi impreuna cu frisca lichida.


Asamblare:



Cele doua blaturi trebuie sa fie reci. Sub nicio forma nu se taie cat sunt calde. Blaturile se suprapun, se taie marginile, apoi se taie fasii egale. Dupa parerea mea cel mai simplu e sa se taie mai intai in doua parti egale, apoi diecare parte din nou in doua si apoi din nou in doua fiecare parte obtinuta. Se obtin astfel 8 fasii egale albe si 8 maro. Una o sa ramana oroicum, insa impreuna cu marginile le-am congelat si am sa le folosesc data viitoare la cake pops. Pe o tava se pun 5 fasii unse intre ele cu putina crema. Una alba, una maro. Se insiropeaza. Eu le-am insiropat foarte putin cu o pensula, mi-a fost teama sa nu se lase prajitura. Deasupra se pune un strat de crema, apoi din nou 5 fasii . Daca primul rand l-am inceput cu o fasie maro, al doilea il vom incepe cu o fasie alba. Procedam la fel pana asamblam prajitura. Vor iesi 3 randuri. Cu crema ramasa ungem toata prajitura si marginile, apoi glazuram cu ciocolata neagra sau cu lapte. Mie imi place ciocolata neagra, e preferata mea, de aceea o folosesc mai des. Dupa glazurare se pune prajitura o ora in frigider, apoi se poate taia. Din pacate feliile mele n-au iesit perfecte, as fi vrut sa fie mai evidenta tabla de sah, dar s-a cam manjit cu crema.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Sah" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Krystyan Trendy 1

21.05.2014, 14:24

arata excelent

Criss 1

22.05.2014, 05:39

Merci.

Xandrinne 1

13.09.2015, 10:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Sah-Mat