Savarine

de madi_marin in Prajituri, 26 Oct 2013 | 1695 vizualizari

 

E a doua oară când le pregătesc. E adevărat că data trecută au ieşit mai frumoase, asta datorită faptului că am folosit formele ondulate de tartă, dar de data asta am preferat formele individuale de aluminiu. Sunt foarte gustoase, mai ales că prin frişcă am strecurat şi câteva zmeurele din dulceaţă. Serviţi, vă rog

 

INGREDIENTE

  • 10 savarine:
  • 1 ou
  • 200 ml lapte
  • 250 g făină
  • 10 g drojdie proaspătă
  • 5 linguri cu zahăr
  • 3 linguri cu ulei
  • esenţă de rom
  • esenţă de vanilie
  • Umplutura:
  • frişcă lichidă
  • dulceaţă
  • Sirop:
  • 200 g zahăr
  • 2 linguri cu miere
  • esenţă de vanilie
  • esenţă de rom
  • câteva picături de zeamă de lămâie
  • apă
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Se pregăteşte aluatul : se cerne făina de două ori într-un castron larg. Se dizolvă drojdia în laptele călduţ, apoi se toarnă peste făină. Se pun oul bătul, uleiul, zahărul şi esenţele. Se amestecă bine cu o lingură de lemn. Se acoperă vasul şi se pune la loc călduţ ca să crească aluatul ( 30 de minute).


Între timp se pregăteşte siropul: se caramelizează zahărul, apoi se stinge cu apa ( cam 2 căni) şi se lasă până ce se dizolvă complet. Se dă la răcit, apoi se adaugă câteva picături de zeamă de lămâie, esenţele şi mierea.


Formele de aluminiu se pun într-o tavă mare, apoi în fiecare se pune câte o lingură de aluat. Se dau la cuptor până se rumenesc (se testează interiorul cu scobitoarea). Se dau la răcit, apoi li se taie câte un căpăcel şi se scufundă în sirop.


Se umplu cu frişcă ( şi dulceaţă eventual).


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
699.99 lei
559.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Panacris 1

29.11.2013, 09:56

Krystyan Trendy 1

02.12.2013, 08:38

arata minunat

Pushaa 1

14.01.2014, 13:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

File de somon cu sos de mustar
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Tortellini cu sunca si sos cremos

ieri la 18:46

Ciorbă de cartofi cu afumături

de RODIMUR 5

ieri la 17:51

Pui prajit

de xana 5

ieri la 15:06

RETETA RECOMANDATA
Savarine