Chec cu banane si nuci

de anca_rm in Prajituri, 21 Apr 2015 | 817 vizualizari

 

Imi plac checurile de tot felul . Intr-o zi in cosul cu fructe stateau degeaba doua banana si aveam si niste nuca macinata asa ca am zis sa incerc sa fac ceva cu ele. A iesit un chec bun , usor umed dar foarte gustos.
Si sa mai stiti ca e expirat rauu, astept sa gasesc o reteta care sa se scrie singura :D.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 2 banane
  • 150 g zahar
  • 50 ml ulei
  • 100 gr nuci
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonate de sodiu
  • praf de sare
  • 50 g pepite de ciocolata (optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu banane si nuci:

Ingredientele trebuie sa fie la temperature camerei astfel incat sa putem lucra usor cu ele. Preincalzim cuptorul la 180 grade.


Intr-un bol mixam ouale impreuna cu zaharul si sarea pana cand se spumeaza si zaharul se topeste .


Bananele le zdrobim cu un blender sau cu spatele unei furculite si le adaugam la ouale batute.


Adaugam usor nucile macinate, praful de copt si bicarbonatul de sodiu, uleiul si faina si omogenizam.


Pregatim o tava de chec sau guguluf, turnam compozitia in tava si presaram deasupra pepite de ciocolata, ciocolata razuita si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30-40 minute sau pana cand trece testul scobitorii.


Deasupra putem presara zahar pudra sau de ce nu sa facem glazura de ciocolata .



 

TIPS-URI

1

Deasupra putem presara zahar pudra sau de ce nu sa facem glazura de ciocolata .

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu banane si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Gherca Daniela 1

21.04.2015, 13:56

Bunica 1

21.04.2015, 16:26

Bun!

Rocsi 1

21.04.2015, 21:27

Am venit sa imi iau feliuta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec in doua culori