Chec cu banane si nuci

de anca_rm in Prajituri, 21 Apr 2015 | 4540 vizualizari

 

Imi plac checurile de tot felul . Intr-o zi in cosul cu fructe stateau degeaba doua banana si aveam si niste nuca macinata asa ca am zis sa incerc sa fac ceva cu ele. A iesit un chec bun , usor umed dar foarte gustos.
Si sa mai stiti ca e expirat rauu, astept sa gasesc o reteta care sa se scrie singura :D.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 2 banane
  • 150 g zahar
  • 50 ml ulei
  • 100 gr nuci
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonate de sodiu
  • praf de sare
  • 50 g pepite de ciocolata (optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu banane si nuci:

Ingredientele trebuie sa fie la temperature camerei astfel incat sa putem lucra  usor cu ele. Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Intr-un bol mixam ouale impreuna cu zaharul si sarea pana cand se spumeaza si zaharul se topeste .

Bananele le zdrobim cu un blender sau cu spatele unei furculite si le adaugam la ouale batute.

Adaugam usor nucile macinate, praful de copt si bicarbonatul de sodiu, uleiul si faina si omogenizam.

Pregatim o tava de chec sau guguluf, turnam compozitia in tava  si presaram deasupra pepite de ciocolata, ciocolata razuita si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30-40 minute sau pana cand trece testul scobitorii.

Deasupra putem presara zahar pudra sau de ce nu sa facem  glazura de ciocolata .

 

 

TIPS-URI

1

Deasupra putem presara zahar pudra sau de ce nu sa facem glazura de ciocolata .

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu banane si nuci" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec margareta