Tarta cu ricotta, mascarpone si mure

de simona72 in Prajituri, 12 Aug 2013 | 10779 vizualizari

 

Am sa va inebunesc cu retete cu mure, voi profita din plin de ele atat cat mai este sezonul lor....sper sa va placa si voua, s-au macar sa va aduca putina inspiratie si incantare.

 

INGREDIENTE

  • pt aluat (patee sucree):
  • 115 gr unt
  • 50 gr zahar pudra
  • 1 ou
  • 200 gr faina
  • un praf de sare
  • pt umplutura:
  • 250 gr ricotta
  • 150 gr mascarpone
  • 4-5 oua
  • 100-150 gr zahar
  • un praf de sare
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 2 linguri amidon
  • 200-300 gr mure
  • unt pt uns forma de tarta
  • pt decor:
  • zahar pudra
  • mure
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ricotta, mascarpone si mure:

Untul pt acest aluat trebuie sa fie moale de la temperatura camerei. Se mixeaza untul cu zaharul pana devine spuma, se adauga oul, se continua mixarea,  iar faina se amesteca cu praful de sare si se incorporeaza cu celelate. Aluatul format se aduna in folie alimentara si se da la frigider pt cel putin 30 minute. 

Pt umplutura: am amestecat ricotta cu mascarponele, am adaugat galbenusurile, zaharul(puneti cat doriti de dulce), vanilia si amestecati ingredientele. Adaugati amidonul si amestecati cu un tel sa nu se faca cocoloase. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, jumatate din albusuri se amesteca cu compozitia de branza, iar cealalta jumatate se adauga mai apoi si se amesteca usor pt a nu scoate tot aerul din albusuri.

Aluatul scos de la frigider il punem pe masa de lucru usor infainata si intindem o foaie rotunda cu sucitorul. Din cauza ca la mine in bucatarie erau apox 50 grade m-am descurcat destul de greu cu aluatul, mainile erau fierbinti si nu reuseam sa intind foaia suficient de mare pt a putea imbraca si peretii formei de tarta. Asa ca am pus aluatul in forma de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina doar pe fundul formei. Am intepat-o cu o furculita din loc in loc si am mai dat-o la frigider pt 20 minute. Am pus amestecul de branza peste blat, iar aici eu am avut prea mult aluat, forma mea nu are peretii prea inalti, asa ca nu am pus toata umplutura si am mai facut doua sufleuri de branza cu mure. Peste umplutura am pus mure, am dat la cuptorul incins la 180 grade pt 40 minute.

Cand s-a racit am pudrat cu zahar pudra si am servit cu cateva mure in farfurie.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

forma are diametrul de 24 cm, iar inaltime 4 cm

2

sper sa aveti rabdare sa cititi pana la capat reteta pt a evita eventualele incidente de care m-am lovit eu

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ricotta, mascarpone si mure" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu crema de vanilie si banane