Chec cu morcovi si nuca

de Angelina_Elena in Prajituri, 12 Oct 2011 | 2031 vizualizari

 

Iata ca putem folosii si altfel morcovii....nu doar in supe,ciorbe,salate,ci si ca desert...Si vreau sa va spun ca a iesit un desert tare buuun!!!:)reteta o am de pe site-ul reteteinimagini.ro(reteta originala nu are umplutura)

 

INGREDIENTE

  • 1 pahar si jumatate faina
  • 1 pahar si jumatate zahar
  • 1 pahar ulei
  • 1 pahar si jumatate morcov ras
  • 3 oua
  • 1 linhurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 praf de sare
  • jumatate lingurita scortisoara
  • UMPLUTURA:
  • 100 grame nuca taiata marunt
  • 50 g unt topit
  • 2 linguri si jumatate faina
  • 3 linguri zahar
  • putina scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu morcovi si nuca:

Intr-un vas amestecam faina, zaharul, praful de copt ,bicarbonatul, praful de sare si scortisoara. Adaugam morcovii, amestecam bine, apoi adaugam uleiul si ouale. Se amesteca cu o lingura de lemn (la inceput va fi mai uscat, dar pe parcurs morcovii lasa zeama).Tapetam o tava de chec cu hartie de copt si putin ulei. Punem compozitia in tava si bagam la cuptorul incalzit.


In alt vas amestecam untul topit cu zaharul, adaugam nucile maruntite, faina si scortisoara. Amestecam bine. Dupa ce am terminat cu umplutura, ne uitam in cuptor sa vedem daca checul s-a inchegat putin deasupra. Daca s-a inchegat, deasupra lui punem usor umplutura de nuca. Atentie!!! NU apasam...deoarece umplutura va intra singura in compozitie. Bagam tava din nou la cuptor si lasam 35-40 de minute pana cand este copt, facem testul cu scobitoarea. Dupa ce s-a copt, il scoatem din cuptor si il mai lasam in tava pana se raceste putin.


Se decoreaza cu zahar pudra.

 

TIPS-URI

1

Pentru a masura ingredientele folosim un pahar de 250 ml.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu morcovi si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Angelina_Elena 1

13.10.2011, 22:25

Cris draga mea iti dau cu mare drag

MIUTA 1

13.10.2011, 22:43

Foarte bun,imi place

Angelina_Elena 1

14.10.2011, 20:46

Multumesc Miuta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi si ciocolata