Negri in camasi albe (ca la mama acasa)

de Ligia Bxl in Prajituri, 19 Noi 2010 | 20707 vizualizari

 

Prin intermediul acestei retete vreau sa-i multumesc mamei mele care de cand eram mici ne-a indulcit cum stia ea mai bine cu retetele ei magnifice care de altfel se numara si aceasta prajitura.De mult nu am mai facut aceasta prajitura,cand intr-o zi m-am apucat s-o fac si pe neasteptate am avut si niste musafiri care chiar se potrivea cu reteta,niste prieteni minunati negrii din Africa care s-au minunat de gustul ei si mi-au cerut si la pachet,au zis ca romancele sunt foarte pricepute la gatit :))

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 4 galbenusuri
  • 250 gr de zahar
  • 1 pahar apa
  • 100 gr unt
  • 1 pachetel praf de copt
  • 1 lingura cu varf de cacao
  • faina cat cuprinde
  • BEZEA:
  • 4 albusuri
  • 200 gr zahar
  • GLAZURA:
  • 4 linguri lapte
  • 250 gr de zahar
  • 150 gr unt
  • 4 linguri cu varf de cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negri in camasi albe (ca la mama acasa):

BLATUL:din ingredientele ptr blat se face un aluat subtire si se coace la foc potrivit in tava unsa si tapetata cu faina sau se pune  foaie de copt.

BEZEA: se bat cele 4 albusuri cu zaharul si se pun peste blatul copt.Se da din nou la cuptor la foc mic pana se ingalbeneste deasupra.

GLAZURA: se fierb ingredientele pentru glazura la foc mic pana devine o coca consistenta.Se toarna peste bezea si se lasa la racit        

                                      POFTA BUNA!

TIPS-URI

1

Puteti orna cu trandafiri, frisca si orice element decorativ dorit

Daca ti-a placut reteta noastra "Negri in camasi albe (ca la mama acasa)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

tanyapatap 1

31.12.2010, 21:51

Ligia Bxl 1

02.02.2011, 13:12

mersi,simona,tanya de asemenea

tanyapatap 1

02.10.2011, 15:05

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuca, ciocolata, crema de vanilie si jeleu de capsuni