Prajitura cu branza si vanilie

de Mihaela in Prajituri, 8 Iun 2009 | 8685 vizualizari

 

Nu o mai facusem de mult, si cum imi place branza, nu am stat pe ganduri..

 

INGREDIENTE

Aluat:
  • 175 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 75 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura cacao
  • 1 ou
  • 75 g unt
Umplutura:
  • 350 g branza de vaci (eu cred ca am avut mai multa)
  • 75 g zahar
  • 2 oua
  • 100 g unt
  • 1/2 plic budinca de vanilie (praf)
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si vanilie:

Se amesteca intr-un castron faina, praful de copt, cacao, zaharul tos si cel vanilinat. Se face o adancitura, adaugam oul si untul taiat cubulete. Se framanta rapid ingredientele, pana se obtine un aluat omogen. Se inveleste aluatul in folie alimentara si se da la rece pentru 60 de minute.
Pentru umplutura se freaca branza de vaci intr-un castronel impreuna cu zaharul. Se separa galbenusurile de albusuri.
Se incorporeaza galbenusurile, untul moale, praful de budinca, precum si zaharul vanilinat in masa de branza. Se amesteca bine cu mixerul.
Se bat albusurile spuma si se adauga peste branza.
Se scoate aluatul de la rece. Se opreste o cantitate mica din el, iar restul se intinde intr-o tava (preferabil cu fund detasabil). Ridicam marginile in sus 2 cm. Eu am intins cu mana aluatul pt ca se inmoaie foarte repede.
Se toarna umplutura si din restul de aluat se fac bilute cu care se orneaza. Se da la cuptorul preincalzit la 180C pentru 40 minute.
Se lasa la racit si se taie rece.
A mea e un pic rumenita ca am uitat-o in cuptor dupa ce l-am oprit, din motive de pitica neastamparata.. plus ca nu am mai avut rabdare (nici eu, dar nici pitica) si am taiat-o calda :D
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Mihaela 1

09.06.2009, 08:58

o facui io din lapte

Mihaela 1

09.06.2009, 09:01

apropo se poate sterge dublura retetei? nu stiu cum de mi s-a dublat..

elena1988 1

05.03.2011, 10:53

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu capsuni si cacao