Prajitura cu branza si vanilie

de Mihaela in Prajituri, 8 Iun 2009 | 6081 vizualizari

 

Nu o mai facusem de mult, si cum imi place branza, nu am stat pe ganduri..

 

INGREDIENTE

Aluat:
  • 175 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 75 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura cacao
  • 1 ou
  • 75 g unt
Umplutura:
  • 350 g branza de vaci (eu cred ca am avut mai multa)
  • 75 g zahar
  • 2 oua
  • 100 g unt
  • 1/2 plic budinca de vanilie (praf)
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si vanilie:

Se amesteca intr-un castron faina, praful de copt, cacao, zaharul tos si cel vanilinat. Se face o adancitura, adaugam oul si untul taiat cubulete. Se framanta rapid ingredientele, pana se obtine un aluat omogen. Se inveleste aluatul in folie alimentara si se da la rece pentru 60 de minute.

Pentru umplutura se freaca branza de vaci intr-un castronel impreuna cu zaharul. Se separa galbenusurile de albusuri.

Se incorporeaza galbenusurile, untul moale, praful de budinca, precum si zaharul vanilinat in masa de branza. Se amesteca bine cu mixerul.

Se bat albusurile spuma si se adauga peste branza.

Se scoate aluatul de la rece. Se opreste o cantitate mica din el, iar restul se intinde intr-o tava (preferabil cu fund detasabil). Ridicam marginile in sus 2 cm. Eu am intins cu mana aluatul pt ca se inmoaie foarte repede.

Se toarna umplutura si din restul de aluat se fac bilute cu care se orneaza. Se da la cuptorul preincalzit la 180C pentru 40 minute.

Se lasa la racit si se taie rece.

A mea e un pic rumenita ca am uitat-o in cuptor dupa ce l-am oprit, din motive de pitica neastamparata.. plus ca nu am mai avut rabdare (nici eu, dar nici pitica) si am taiat-o calda :D
 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

Mihaela 1

09.06.2009, 08:58

o facui io din lapte

Mihaela 1

09.06.2009, 09:01

apropo se poate sterge dublura retetei? nu stiu cum de mi s-a dublat..

elena1988 1

05.03.2011, 10:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11700 puncte

Lau

Lau 9

9710 puncte

MotanLaOale

8780 puncte

mihaelar63

7900 puncte

mirela0911

6920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu crema de fructe de padure

de Rocsi 9

ieri la 20:09

 Orez cu muschiulet si mazare

ieri la 18:20

Desert prajitura din albusuri cu gem de afine, mere si bezea

de katty 5

ieri la 08:34

RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu branza si stafide