Prajitura turnata cu branza , caise si merisoare

de mihaelar63 in Prajituri, 25 Iul 2014 | 2599 vizualizari

 

Reteta am preluat-o de la draga noastra Rocsi de aici : http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-turnata-cu-branza-si-visine-63362.html. Multumesc Rocsi, blatul este o minunatie pufoasa care a absorbit umiditatea din crema de branza. Eu am redus doar putin zaharul.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 10 linguri zahar
  • 16 linguri ulei
  • 16 linguri lapte
  • 21 linguri faina
  • 2 zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • 1 varf cutit curcuma
  • 1 praf de copt cu sofran
  • crema :
  • 1 kg branza de vaci
  • 10 linguri zahar
  • 4 oua
  • 1/2 lamaie coaja si zeama
  • cateva picaturi de esenta de lamaie
  • 2 zahar vanilat
  • merisoare
  • caise
  • pesmet
  • zahar pudra cu vanilie si rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura turnata cu branza , caise si merisoare:

Pentru operativitate masurati pregatiti si masurati cantitatile de ingrediente .Eu le-am pus in mici boluri .


Spalati fructele si le scurgeti de apa intr-o sita . Curatati caisele si le taiati marunt .


Amestecati faina alba cu praful de copt si curcuma .


Pentru blat mixati ouale cu putina sare si adugati zaharul pana arata ca o crema . .

Puneti treptat uleiul , laptele , zaharul vaniliat si faina .


Tapetati o tava cu hartie de copt pe care ati uns cu unt .


Turnati 70 % din compozitie in tava si coceti la cuptor , foc mediu timp de 12 minute .Intre timp preparati umplutura mixind ouale intregi cu zahar . Cand acestea sunt spuma stabila adugati amestecand branza, zaharul vaniliat si lamaia [coaja , zeama , esenta ].


Scoateti tava din cuptor distribuiti in mod uniform crema si distribuiti deasupra fructele ce au fost date prin pesmet .


Deasupra turnati restul de aluat si mai coaceti 20-25 minute pana cand prajitura incepe sa se rumeneasca .


Lasati prajitura sa se raceasca , portionati , pudrati cu zahar pudra si serviti pe cei dragi .

 

TIPS-URI

1

Pentru viitor nu invoi mai pune caise , acestea s-au inmuiat si au facut dificila portionarea .

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura turnata cu branza , caise si merisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Lavinia 1

26.07.2014, 12:27

ce bine arata

kukibella 1

26.07.2014, 12:46

delia64 1

26.07.2014, 20:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura dulce-acrisoara