Profiterol

de Constelatialeu in Prajituri, 2 Ian 2014 | 3910 vizualizari

 

Trebuie sa precizez ca expert in pregatirea aluatului pentru eclere este sotul meu Vali,el presteaza partea cu pregatirea aluatului,eu doar le asez in tava,si le umplu.Un profiterol e bine venit oricand,se face repede daca ai totul pregatit si la indemana...

 

INGREDIENTE

  • Aluat pentru eclere-gogosele
  • 250 g margarina unirea
  • 1/2 l apa
  • un praf de sare
  • 250 g faina
  • 6 oua
  • Crema
  • 1 plic de crema vanilie Dr.Oetker
  • 2-3 linguri zahar farin
  • 200 ml smantana frisca
  • 100 ml lapte
  • 100 g unt
  • Pt.asamblarea profiterolului
  • inghetata bourbon-vanilla
  • frisca
  • sos de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Profiterol:

Tinand cont si de prepararea eclerelor,durata este mai mare.Profiterolul ''asamblat'' dureaza doar 5 min....

Aluat ecler:

Se pune la fiert apa cu sare si margarina ,se amesteca pana se topeste margarina ,cand incepe sa fiarba se adauga faina si se amesteca bine sa nu se formeze cocoloase.Se lasa la racit,suficient de bine ,apoi se incorporeaza ouale,unul cate unul.Se pune aluatul intr-un posh si se formeaza mini eclere si gogosele,se da tava la cuptor si se coc la foc mediu ,sunt gata cand incep sa se rumeneasca.Se lasa putin la racit,se taie in doua si s eumplu cu crema.

Crema: Plicul de praf cu zaharul se amesteca cu smantana si laptele si se mixeaza la viteza mare.Separat untul la temperatura acmerei se amesteca bine,sa fie moale si apoi se ia cate putin din crema si se amesteca cu untul,pana devine o crema spumoasa si omogena.

Asamblare profiterol:

Intr-un pahar cu picior,gen cupa,se aseaza gogoselele de ecler,apoi inghetata,se orneaza cu frisca si sos de ciocolata..Cam asta-i tot...

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Profiterol" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Profiterol-0
Profiterol-1
Profiterol-2
Profiterol-3
Profiterol-4
Profiterol-5
Profiterol-6
Profiterol-7
Profiterol-8
Profiterol-9
Profiterol-10
Profiterol-11
Profiterol-12
Profiterol-13
Profiterol-14
Profiterol-15

COMENTARII (29)

MIUTA

MIUTA 1

02.01.2014, 21:03

Super

babi5

babi5 1

03.01.2014, 08:40

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

15.05.2014, 11:00

delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!