Prajitura cu capsuni

de simona72 in Prajituri, 15 Mar 2014 | 1895 vizualizari

 

Mi-am facut curaj si am incercat o prajitura fara praf de copt. Am vazut blaturi perfecte in care nu se foloseste praful de copt. A iesit perfecta prajitura, nu s-a mai unflat in exces, nu s-a mai tuguiat, dar nici foarte pufoasa nu a iesit ca si atunci cand pui praf de copt. Ramane sa incercati si voi si sa vedeti diferenta....

 

INGREDIENTE

  • 250 gr capsuni
  • 5 oua
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 1 cana zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 cana lapte dulce+1/2 cana lapte batut
  • 1 cana faina
  • pt decor: zahar pudra vanilat si frunza de menta
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu capsuni:

Mixam ouale intregi cu zaharul si un praf de sare pana cresc in volum, se deschid la culoare si stau pe tel. Se adauga treptat, in fir subtire uleiul si extractul de vanilie. Reducem viteza mixerului si adaugam laptele dulce si laptele batut. Adaugam faina si amestecam usor, cu un tel, in asa fel incat sa scoatem cat mai putin aer din ouale mixate. Punem aluatul intr-o tava rotunda cu margini detasabile, tapetata cu hartie de copt.


Capsunile spalate, curatate de codite, le taiem in sferturi si le asezam peste aluat. Dam tava la cuptorul incins la 170 grade pt 40 minute, oprim focul si mai lasam inca 10 minute tava in cuptor, deschidem usa cuptorului si lasam prajitura sa se raceasca. Pudram cu zahar vanilat pudra si o frunzulita de menta pt decor.


Portionati si serviti. Sa va fie de bine!!!

 

TIPS-URI

1

inlocuiti capsunile cu orice fruct aveti si va place

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Valclaudia 1

15.03.2014, 20:56

Wow!!! ... Cu precizarea ca ai uitat sa treci in reteta o etapa esentiala pentru a obtine rezultatul prezentat de tine in poze... (aceea ca inainte de a ne apuca de reteta asta trebuie in primul rand sa comandam platoul )

Lavinia 1

16.03.2014, 12:07

minunata

simona72 1

16.03.2014, 16:59

Cladia

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu iaurt si capsuni