Chec cu lamaie reteta de desert rapid, aromat si delicios

de bucatarasa in Dulciuri, 23 Mai 2024 | 870 vizualizari

 

Chec cu lamaie reteta de desert rapid, aromat si delicios
Checul cu lamaie este un desert clasic si indragit datorita aromei sale proaspete si gustului usor acidulat. Este perfect pentru orice ocazie, fie ca este vorba de un mic dejun delicios, o gustare de dupa-amiaza sau un desert deosebit pentru o masa festiva. Textura pufoasa a checului combinata cu aroma vibranta a lamaii creeaza un echilibru perfect intre dulce si acrisor.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Chec cu lamaie reteta de desert rapid, aromat si delicios
  • 200 g zahar
  • 200 g unt (la temperatura camerei)
  • 4 oua
  • 250 g faina
  • 1 plic praf de copt (10 g)
  • 2 lamai (coaja rasa si sucul)
  • 1 lingurita esenta de vanilie (optional)
  • Un praf de sare
  • 100 ml lapte
  • Pentru glazura:
  • 150 g zahar pudra
  • 2-3 linguri de suc de lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu lamaie reteta de desert rapid, aromat si delicios:

Cum se prepara Chec cu lamaie reteta de desert rapid, aromat si delicios


Preincalzirea cuptorului: Preincalzeste cuptorul la 180°C si unge o forma de chec cu unt sau ulei si tapeteaza cu faina sau foloseste hartie de copt.

Pregatirea ingredientelor umede: Intr-un bol mare, bate untul cu zaharul pana cand obtii o compozitie cremoasa si aerata. Adauga ouale unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare.

Adaugarea aromei: Incorporeaza coaja rasa de lamaie si sucul de lamaie in compozitie. Adauga si esenta de vanilie, daca folosesti.

Ingredientele uscate: Intr-un alt bol, amesteca faina cu praful de copt si un praf de sare. Adauga treptat amestecul de faina in compozitia umeda, alternand cu laptele, amestecand usor pentru a obtine un aluat omogen.

Turnarea in forma: Toarna aluatul in forma pregatita si niveleaza suprafata.

Coacerea: Coace checul in cuptorul preincalzit pentru 45-50 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea (introdu scobitoarea in centru si, daca iese curata, checul este gata).

Racirea: Lasa checul sa se raceasca in forma pentru aproximativ 10 minute, apoi transfera-l pe un gratar pentru a se raci complet.

Prepararea glazurii: Intr-un bol mic, amesteca zaharul pudra cu sucul de lamaie pana obtii o glazura omogena. Ajusteaza cantitatea de suc de lamaie pentru a obtine consistenta dorita.

Glazurarea: Toarna glazura peste checul racit si lasa-l sa se intareasca inainte de a-l taia si servi

Se poate servi alaturi de ice caffe latte sau lemon ice tea. Recomandam si chec pufos cu cacao.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu lamaie reteta de desert rapid, aromat si delicios" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine