Tort de mere cu frisca

de elena1988 in Dulciuri, 5 Mar 2011 | 3836 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 mere mari
  • 7 oua
  • 200 gr de zahar
  • praf de copt
  • faina
  • zahar si apa pentru a unge tava
  • coaja de lamaie si portocala
  • smantana dulce pentru frisca si zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere cu frisca:

Am inceput sa fac niste zahar ars si am uns tava cu zaharul facut, am curatat merele si le-am pus in tava, apoi am dat tava la cuptor pentru 15-20 de minute ca sa se inmoaie.


Am facut aluatul de chec: galbenusurile frecate spuma cu zaharul, apoi am pus putina faina si am amestecat bine, apoi albusurile batute spuma.


Amestecam de sus in jos, apoi punem praful de copt, coaja de lamaie si portocala, faina cat mai trebuie, (eu pun din ochi, nu am masurat) Scoatem tava cu mere din cuptor, turnam compozitia peste mere si dam la cuptor.


Facem testul cu scobitoarea, lasam la racit si ornam cu frisca( batem smantana tare ,punem zahar pudra ca sa iasa cat de dulce vrem)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere cu frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

elena1988 1

07.03.2011, 10:50

motan

adry88 1

11.06.2011, 17:15

foarte bun

oana_pisicutza16 1

10.04.2012, 21:38

foarte bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura turnata cu dovleac