Cozonac cu nuca si mac

de ione21 in Dulciuri, 22 Dec 2013 | 1281 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 gr drojdie
  • 1 litru apă minerală
  • 500 ml lapte
  • 6 galbenusuri
  • 800 gr zahăr
  • 4 plicuri zahăr vanilat
  • 1 lămâie
  • Coaja de la o portocală
  • Cacao
  • Făină cât cuprinde (aprox 2 kg)
  • Nuca
  • Mac
  • Stafide (opţional)
  • 1 ou
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca si mac:

Se pregăteşte maiaua din drojie cu apa minerală călduţă şi făina şi se lasă la dospit


După ce a dospit, se amestecă zahărul cu laptele până se dizolvă bine şi se pune peste maia, apoi se adaugă coaja de portocală, lamâia stoarsă, şi 6 galbenuşuri frecate cu zahărul vanilat;


Se amestecă bine şi se împarte în două parti, iar în una se pune cacaua amestecată cu puţin ulei;


Se adaugă făina şi se framânta bine amândouă aluaturile şi se lasă la dospit;


Între timp pregătim nuca cu zahăr pudră (optional se poate amesteca cu albusurile bătute bine)


După ce au dospit bine, întindem o foaie albă, una neagră pe care o punem peste cea albă, adaugăm nuca, îl rulam şi îl aşezăm în tava să mai crească 15 minute, după care îl ungem cu ou bătut bine si îl dăm la cuptor pentru circa 35-40 minute.


 

TIPS-URI

1

Albuşurile se pot bate bine şi se pot amesteca cu nuca, eu nu le amestec deoarece o strânge oarecum şi imi ies cozonacii mai “denivelaţi”, dar ca să se lipească nuca de aluat, torn puţin ulei in zig-zag sau rom şi ii da şi un gust foarte bun

2

Pentru mai puţini cozonaci, puteţi împărţi ingredientele

3

La aceşti cozonaci am folosit 1 kg de nucă şi o punguliţa de mac de 200 de grame

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca si mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

MotanLaOale 1

22.12.2013, 20:31

Anett 1

22.12.2013, 20:33

foarte frumos a iesit!

Bya Ralu 1

22.12.2013, 20:34

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert cozonac