Cozonac cu nuca si mac

de ione21 in Dulciuri, 22 Dec 2013 | 1113 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 gr drojdie
  • 1 litru apă minerală
  • 500 ml lapte
  • 6 galbenusuri
  • 800 gr zahăr
  • 4 plicuri zahăr vanilat
  • 1 lămâie
  • Coaja de la o portocală
  • Cacao
  • Făină cât cuprinde (aprox 2 kg)
  • Nuca
  • Mac
  • Stafide (opţional)
  • 1 ou
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca si mac:

Se pregăteşte maiaua din drojie cu apa minerală călduţă şi făina şi se lasă la dospit

După ce a dospit, se amestecă zahărul cu laptele până se dizolvă bine şi se pune peste maia, apoi se adaugă coaja de portocală, lamâia stoarsă, şi 6 galbenuşuri frecate cu zahărul vanilat;

Se amestecă bine şi se împarte în două parti, iar în una se pune cacaua amestecată cu puţin ulei;

Se adaugă făina şi se framânta bine amândouă aluaturile şi se lasă la dospit;

Între timp pregătim nuca cu zahăr pudră (optional se poate amesteca cu albusurile bătute bine)

După ce au dospit bine, întindem o foaie albă, una neagră pe care o punem peste cea albă, adaugăm nuca, îl rulam şi îl aşezăm în tava să mai crească 15 minute, după care îl ungem cu ou bătut bine si îl dăm la cuptor pentru circa 35-40 minute.

     

 

TIPS-URI

1

Albuşurile se pot bate bine şi se pot amesteca cu nuca, eu nu le amestec deoarece o strânge oarecum şi imi ies cozonacii mai “denivelaţi”, dar ca să se lipească nuca de aluat, torn puţin ulei in zig-zag sau rom şi ii da şi un gust foarte bun

2

Pentru mai puţini cozonaci, puteţi împărţi ingredientele

3

La aceşti cozonaci am folosit 1 kg de nucă şi o punguliţa de mac de 200 de grame

RETETA IN IMAGINI

Cozonac cu nuca si mac-0
Cozonac cu nuca si mac-1
Cozonac cu nuca si mac-2
Cozonac cu nuca si mac-3
Cozonac cu nuca si mac-4
Cozonac cu nuca si mac-5
Cozonac cu nuca si mac-6
Cozonac cu nuca si mac-7

COMENTARII (4)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

22.12.2013, 20:31

Anett

Anett 1

22.12.2013, 20:33

foarte frumos a iesit!

Bya Ralu

Bya Ralu 1

22.12.2013, 20:34

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!