Cozonac cu nuca si mac

de ione21 in Dulciuri, 22 Dec 2013 | 3152 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 gr drojdie
  • 1 litru apă minerală
  • 500 ml lapte
  • 6 galbenusuri
  • 800 gr zahăr
  • 4 plicuri zahăr vanilat
  • 1 lămâie
  • Coaja de la o portocală
  • Cacao
  • Făină cât cuprinde (aprox 2 kg)
  • Nuca
  • Mac
  • Stafide (opţional)
  • 1 ou
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca si mac:

Se pregăteşte maiaua din drojie cu apa minerală călduţă şi făina şi se lasă la dospit

După ce a dospit, se amestecă zahărul cu laptele până se dizolvă bine şi se pune peste maia, apoi se adaugă coaja de portocală, lamâia stoarsă, şi 6 galbenuşuri frecate cu zahărul vanilat;

Se amestecă bine şi se împarte în două parti, iar în una se pune cacaua amestecată cu puţin ulei;

Se adaugă făina şi se framânta bine amândouă aluaturile şi se lasă la dospit;

Între timp pregătim nuca cu zahăr pudră (optional se poate amesteca cu albusurile bătute bine)

După ce au dospit bine, întindem o foaie albă, una neagră pe care o punem peste cea albă, adaugăm nuca, îl rulam şi îl aşezăm în tava să mai crească 15 minute, după care îl ungem cu ou bătut bine si îl dăm la cuptor pentru circa 35-40 minute.

     

TIPS-URI

1

Albuşurile se pot bate bine şi se pot amesteca cu nuca, eu nu le amestec deoarece o strânge oarecum şi imi ies cozonacii mai “denivelaţi”, dar ca să se lipească nuca de aluat, torn puţin ulei in zig-zag sau rom şi ii da şi un gust foarte bun

2

Pentru mai puţini cozonaci, puteţi împărţi ingredientele

3

La aceşti cozonaci am folosit 1 kg de nucă şi o punguliţa de mac de 200 de grame

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca si mac" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuca si crema cu mascarpone