Broscute

de La Ancuta in Dulciuri, 4 Mai 2011 | 7216 vizualizari

 

Reteta acestor cornulete o am de la Rocsi. Tare mult iti multumesc, draga Rocsi. Au fost
foarte bune, chiar daca putin cam migaloase :).

 

INGREDIENTE

  • 400 g smantana
  • 200 g untura (puteti inlocui cu unt)
  • 150 g unt
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 1 esenta vanilie
  • 560 g faina
  • zahar pudra
  • nuca macinata (~200 g)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Broscute:

Amestecam bine smantana si untura pana se omogenizeaza. Adaugam apoi galbenusurile si vanilia.

Cernem faina si o incorporam in aluat. Framantam un aluat care nu se mai tine de mana. Daca mai trebuie mai puteti adauga putina faina.


Rasturnam aluatul pe masa infainata si il impartim in 6 parti aproximativ egale. Intindem fiecare parte de aluat si o ungem cu unt topit.

Rulam apoi aluatul pe latura lunga. Procedam la fel cu toate bucatile de aluat.

Vor rezulta 6 suluri pe care le acoperim cu folie alimentara si le lasam la frigider peste noapte.


A doua zi pregatim umplutura. Mixam bine albusurile cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa. La final adaugam nuca macinata si amestecam usor pana se omogenizeaza.


Pe masa infainata scoatem cate un sul de aluat din frigider si il taiem felii de ~1 cm. Apasam usor cu degetul fiecare felie apoi intindem in forma cat mai rounda. Punem o lingurita de spuma cu nuca in mijloc.

Acoperim umplutura din doua parti.

Capetele ramase le rasucim ca ambalajul unei bomboane. (Sper ca imaginile sa fie mai explicite :)).


Asezam broscutele in tava si coacem la foc potrivit pana se rumenesc usor deasupra. Scoatem din tava si le tavalim bine prin zahar pudra. Procedam la fel cu toate rulourile de aluat din frigider.


Sunt foarte fragede si cu cat stau mai mult cu atat sunt mai bune. Problema cea mai mare este ca nu prea stau mult nemancate :)).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Broscute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

La Ancuta 1

05.05.2011, 23:25

Florina

La Ancuta 1

06.05.2011, 19:32

Cristiana multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baigli cu nuca
  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem si nuca