Prajitura cu mere turnata

de nadina73 in Dulciuri, 14 Noi 2010 | 33880 vizualizari

 

Reteta este preluata de la Laura Sava.Este o dedicatie pentru Ina a noastra ,cu intarziere cei drept ,dar mai bine mai tarziu decat niciodata LA MULTI ANI Ina si din partea meau un mini tortulet cu mere.Deci cereti voie Inei ,pentru a degusta

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 14 linguri zahar
  • 14 linguri ulei
  • 14 linguri lapte
  • 18 linguri pline cu burta faina
  • 2 prafuri de copt

Umplutura:

  • 1,7 kg mere
  • 5  linguri zahar
  • 50 g unt
  • 2 linguri scortisoara macinat

Decor:

  • zahar pudra
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere turnata:

Se amesteca bine ouale cu zaharul apoi se pune laptele,uleiul,faina si praful de copt se amesteca bine toate va rezulta o compozitie mai lichida ,ceva gen smantana foarte groasa.

Se pune intr-o tava hartie de copt se toarna jumatate din compozitie si se da la cuptor 10-15 minute .

Merele se curata si se razuiesc sau se toaca(eu le-am tocat ,am fost mai lenesa) se calesc in 50 g unt ,spre final se pune zaharul si scortisoara.Merele le-am pregatit cu ceva timp inainte.

Cand  blatul s-a rumenit putin se scoate tava din cuptor se pun merele calite. se niveleaza usor dupa care se toarna cealalta jumamatate din compozitia de blat.

Se da tava la cuptor pentru inca 35-40 minute  la 160 grade.

Cand s-a racit se pureaza cu zahar

PS:Ce va pot spune,este fantastic de pufoasa si de buna,nici nu apuci sa o mesteci ca ti se topeste in gura

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere turnata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

epurasha2bb 1

18.11.2010, 11:47

ce frumos turnulet! norocoasa Ina ce sa zic!

dentistutza 1

19.11.2010, 07:57

ce frumos!!! bravos nadina, la multi ani ina!!!!

elena1988 1

11.01.2011, 11:01

ce frumos, bravo

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec cu piure de mere si ciocolata