Prajitura cu mere turnata

de nadina73 in Dulciuri, 14 Noi 2010 | 8233 vizualizari

 

Reteta este preluata de la Laura Sava.Este o dedicatie pentru Ina a noastra ,cu intarziere cei drept ,dar mai bine mai tarziu decat niciodata LA MULTI ANI Ina si din partea meau un mini tortulet cu mere.Deci cereti voie Inei ,pentru a degusta

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 14 linguri zahar
  • 14 linguri ulei
  • 14 linguri lapte
  • 18 linguri pline cu burta faina
  • 2 prafuri de copt

Umplutura:

  • 1,7 kg mere
  • 5  linguri zahar
  • 50 g unt
  • 2 linguri scortisoara macinat

Decor:

  • zahar pudra
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere turnata:

Se amesteca bine ouale cu zaharul apoi se pune laptele,uleiul,faina si praful de copt se amesteca bine toate va rezulta o compozitie mai lichida ,ceva gen smantana foarte groasa.


Se pune intr-o tava hartie de copt se toarna jumatate din compozitie si se da la cuptor 10-15 minute .


Merele se curata si se razuiesc sau se toaca(eu le-am tocat ,am fost mai lenesa) se calesc in 50 g unt ,spre final se pune zaharul si scortisoara.Merele le-am pregatit cu ceva timp inainte.


Cand blatul s-a rumenit putin se scoate tava din cuptor se pun merele calite. se niveleaza usor dupa care se toarna cealalta jumamatate din compozitia de blat.


Se da tava la cuptor pentru inca 35-40 minute la 160 grade.


Cand s-a racit se pureaza cu zahar


PS:Ce va pot spune,este fantastic de pufoasa si de buna,nici nu apuci sa o mesteci ca ti se topeste in gura

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere turnata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

epurasha2bb 1

18.11.2010, 11:47

ce frumos turnulet! norocoasa Ina ce sa zic!

dentistutza 1

19.11.2010, 07:57

ce frumos!!! bravos nadina, la multi ani ina!!!!

elena1988 1

11.01.2011, 11:01

ce frumos, bravo

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu portocale si crema de lamaie