Mini-Cornuri pufoase

de Andreea Baraboi in Dulciuri, 3 Mai 2015 | 5643 vizualizari

 

Un desert destul de placut si pe inima oricui!!
O duminica frumoasa!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • circa 500 ml iaurt natural
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura rasatura portocale
  • 1 ou
  • 1 cub drojdie
  • ulei pt framantat atat cat cere faina ca sa nu fie lipicios
  • rahat asortat
  • zahar pudra
  • 1 ou pt uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-Cornuri pufoase:

Intr-un vas cernem faina si facem o gaura in mijlocul acesteia .

In alt vas  adaugam drojdia cu iaurtul incalzit o  dizolvam iar apoi o adaugam in gaura din faina si framantam pana ce se incorporeaza.

Apoi adaugam rasatura. oul batut bine sarea si desigur  iaurtul incalzit dar treptat .

Framantan bine si apoi adaugam  ulei putin  cate putin pt a rezulta un aluat lucios si nelipicios.

Lasam la dospit pt  maxim 1 ora.

Coca o impartim in 4 si  fiecare  parte o intindem cu sucitorul si apoi cu catterul formam triunghiuri unde spre exterior adaugam  rahatul in invelim spre interior.

Asezam in tava  invelita cu hartie de copt si le ungem cu ou unde le dam la cuptor preincalzit pana ce acesteaa s-au rumenit .

Se scot si se pudreaza cu zaharul pudra  vanilat .

TIPS-URI

1

Pt unplutura puteti opta si pt nuca sau dulceata

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-Cornuri pufoase" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de cornulete cu untura, varianta cu apa minerala