Mini-Cornuri pufoase

de Andreea Baraboi in Dulciuri, 3 Mai 2015 | 5531 vizualizari

 

Un desert destul de placut si pe inima oricui!!
O duminica frumoasa!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • circa 500 ml iaurt natural
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura rasatura portocale
  • 1 ou
  • 1 cub drojdie
  • ulei pt framantat atat cat cere faina ca sa nu fie lipicios
  • rahat asortat
  • zahar pudra
  • 1 ou pt uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-Cornuri pufoase:

Intr-un vas cernem faina si facem o gaura in mijlocul acesteia .

In alt vas  adaugam drojdia cu iaurtul incalzit o  dizolvam iar apoi o adaugam in gaura din faina si framantam pana ce se incorporeaza.

Apoi adaugam rasatura. oul batut bine sarea si desigur  iaurtul incalzit dar treptat .

Framantan bine si apoi adaugam  ulei putin  cate putin pt a rezulta un aluat lucios si nelipicios.

Lasam la dospit pt  maxim 1 ora.

Coca o impartim in 4 si  fiecare  parte o intindem cu sucitorul si apoi cu catterul formam triunghiuri unde spre exterior adaugam  rahatul in invelim spre interior.

Asezam in tava  invelita cu hartie de copt si le ungem cu ou unde le dam la cuptor preincalzit pana ce acesteaa s-au rumenit .

Se scot si se pudreaza cu zaharul pudra  vanilat .

TIPS-URI

1

Pt unplutura puteti opta si pt nuca sau dulceata

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-Cornuri pufoase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cornuri pufoase