Bezele cu alune si scortisoara

de ANNA_46 in Dulciuri, 18 Dec 2012 | 3080 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 albusuri ou
  • un praf sare
  • 250 gr.zahar praf
  • 300 gr. alune macinate
  • o lingurita scortisoara
  • un zahar vanilat
  • 50 gr. alune intregi
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bezele cu alune si scortisoara:

Batem albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul praf (si cel vanilat ) cu incetul , dupa ce e incorporat , scoatem 4 sau 5 linguri si le amestecam cu lingurita de scortisoara.


Preincalzim cuptorul la 160 °C. Tapetam o tava cu hartie de copt. Luam si formam din aluat mici bilute intre palmele umede, le asezam pe tava. Deasupra facem cate o adancitura, pe care punem din spuma amestecata cu scortisoara, iar deasupra asezam cate o aluna. Le introducem in cuptor, le coacem cu ventilatie aprox. 20- 25 minute.


Ale mele s-au turtit si chiar lipit, la sfarsit observasem ca de fapt in loc de 3 albusuri, pusesem 4. Le-am decupat cu grija cu forma de floricica, iar din margini am format niste bilute. A fost putin mai migalos , dar la sfarsit ne-am bucurat de ele.


Va doresc : Pofta buna !



 

TIPS-URI

1

In loc de alune putem folosi nuci sau migdale macinate

Daca ti-a placut reteta noastra "Bezele cu alune si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

ANNA_46 1

20.12.2012, 19:39

Bya Satisfyyourcravings Eduard multumesc frumos

ANNA_46 1

20.12.2012, 19:41

Mamaieelena Mihaela Motan multumesc mult

ANNA_46 1

20.12.2012, 19:41

Mirela multumesc frumos

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Bezele