Bezele cu alune si scortisoara

de ANNA_46 in Dulciuri, 18 Dec 2012 | 6165 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 albusuri ou
  • un praf sare
  • 250 gr.zahar praf
  • 300 gr. alune macinate
  • o lingurita scortisoara
  • un zahar vanilat
  • 50 gr. alune intregi
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bezele cu alune si scortisoara:

Batem albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul praf (si cel vanilat ) cu incetul , dupa ce e incorporat , scoatem 4 sau 5 linguri si le amestecam cu lingurita de scortisoara.

Preincalzim cuptorul la 160 °C. Tapetam o tava cu hartie de copt. Luam si formam din aluat mici bilute intre palmele umede, le asezam pe tava. Deasupra facem cate o adancitura, pe care punem din spuma amestecata cu scortisoara, iar deasupra asezam cate o aluna. Le introducem in cuptor, le coacem cu ventilatie aprox. 20- 25 minute. 

Ale mele s-au turtit si chiar lipit, la sfarsit observasem ca de fapt in loc de 3 albusuri, pusesem 4. Le-am decupat cu grija cu forma de floricica, iar din margini am format niste bilute. A fost putin mai migalos , dar la sfarsit ne-am bucurat de ele. 

Va doresc : Pofta buna !

 

 

TIPS-URI

1

In loc de alune putem folosi nuci sau migdale macinate

Daca ti-a placut reteta noastra "Bezele cu alune si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Bezele