Budinca de gris

de susu in Dulciuri, 10 Feb 2015 | 21199 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blatul:
  • 1 cescuta de gris (aproximativ 140 gr)
  • 100 gr zahar
  • 1 lgt coaja lamaie
  • 1 lgt coaja portocale
  • putina zeama de lamaie
  • 5 oua
  • siropul:
  • 200 gr zahar
  • 750 ml lapte
  • 1 lgt coaja portocala
  • 1 lgt coaja lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de gris:

Se scot ouale din timp sa se incalzeasca. Batem galbenusurile treptat cu cei 100 gr zahar si coaja de citrice dupa care adaugam grisul in ploaie. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zeama de lamaie. Incorporam albusurile la galbenusurile amestecand cu o spatula. Punem budinca intr-o forma teflonata si dam la cuptor la foc mic pentru 15-20 minute.


Separat se fierbe laptele cu zaharul, coaja de citrice si vanilia. Se scoate budinca, se lasa un pic sa se racoreasca si se pune laptele fierbinte cate putin pana absoarbe lichidul.


Servim rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de gris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

mihaelar63 1

10.02.2015, 23:59

Trimite si la mine o portie

susu 1

11.02.2015, 07:29

mai am in frigider, si azi fac altceva, asa ca poti veni la mine

Mihaela11_jo 1

12.02.2015, 21:26

F fina

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rahela Velicu

14401 puncte

oanapl

13935 puncte

Panacris

11496 puncte

Rocsi

5346 puncte

Catalina L

4420 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Budinca de gris, by Medi'