Budinca de gris cu lapte si cirese

de Bucataria Stefaniei in Prajituri, 12 Mai 2014 | 5366 vizualizari

 

Este acea reteta pe care o facea budinca, nu, nu este grisul cu lapte care la fel il mancam cu cirese mari si coapte, asta este alta poveste. Multi nu stiu de budinca de gris coapta si insiropata cu lapte, dar totusi este o reteta foarte veche si gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 250-300g cirese fara samburi (sau din compot)
  • 250g gris
  • 200g zahar
  • 800ml lapte
  • coaja rasa de lamaie
  • 5 oua
  • 2 lingurite esenta de vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de gris cu lapte si cirese:

Intr-un bol am amestecat galbenusurile cu 100g de zahar pana cand acesta s-a dizolvat. Am adaugat grisul in ploaie si am amestecat bine.


Intr-un bol am mixat bine albusurile pana cand au devenit o spuma foarte fina si tare, dupa care le-am incorporat foarte usor in compozitia de gris cu ajutorul unui tel. Nu trebuie amestecat foarte repede deoarece albusurile isi vor pierde din volum si nu va mai creste budinca.


Eu am folosit un vas de yena dar este bun orice vas rezistent la cuptor. Deci am uns vasul de yena cu putin ulei in care am adaugat compozitia de gris, am nivelat usor si am adaugat ciresele pe care le-am bagat usor in compozitie. Am folosit cirese din compot foarte mari si carnoase. Am bagat vasul in cuptor, preincalzit in prealabil la 180 grade si am tinut budinca pentru fix 15 minute pana cand dupa cum se poate vedea si in poza, aceasta a capatat o crusta aurie.


In acest timp cat budinca a stat la copt, am incalzit laptele impreuna cu 100g zahar, coaja rasa de la lamaie si esenta de vanilie. Cand laptele a dat in clocot l-am turnat imediat peste budinca scoasa din cuptor. Ar fi bine sa va sincronizati pentru a le termina pe amandoua in acelasi timp.


Am lasat budinca sa absoarba tot laptele si sa se raceasca usor la temperatura camerei, dupa care am bagat-o la rece pana a doua zi. Dupa cum se vede, am servit aceasta bunatate cu dulceata de cirese dar binenteles ca merge si cu frisca sau inghetata


Spor la dulciurit si sa aveti pofta ca tare buna mai este!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de gris cu lapte si cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Bya Ralu 1

30.10.2014, 16:32

Delicioasă

reisnaor_2006 1

11.11.2014, 18:47

mihaelar63 1

06.04.2016, 17:00

Buuuna . O sa mearga la favorite !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Prajitura greceasca galatopita