Minitarte cu afine

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 10 Aug 2015 | 728 vizualizari

 

Afine nu am mai mancat pana acum, dar sincer nu m-au impresionat, tot mai buna este zmeura. Afinele proaspete mi s-au parut un pic inecacioase si gretoase la un moment dat, dar in preparate sunt ok.
Aaa...ideea este ca am testat noile mele forme mici de tarta :D

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 200 g faina;
  • 125 g unt rece;
  • un praf de sare;
  • un plic zahar vanilat;
  • 30 g zahar;
  • un galbenus.
  • Umplutura:
  • 120 g afine;
  • o lingura zahar;
  • o lingurita amidon.
  • In plus:
  • 6 forme mici de tarta cu diametrul de 9 cm;
  • unt pentru uns formele;
  • zahar pudra pentru decor.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minitarte cu afine:

Aluat:


Faina se pune intr-un castron, iar in mijlocul ei se formeaza o adancitura. Se adauga untul dat pe razatoare, sarea, zaharul vanilat, zaharul si galbenusul. Se framanta din aceste ingrediente un aluat, se formeaza o bila din el, se pune intr-o punga si se baga la frigider pentru 30 de minute.


Umplutura:


Se pun afinele impreuna cu zaharul si amidonul intr-un ibric si se fierb la foc mic pana cand se leaga, apoi se lasa la racit.


Asamblare:


Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.


Se ung formele de tarta cu unt, se intinde aluatul si se decupeaza exact pe forma, apoi se aseaza aluatul in forma. Se adauga umplutura si din aluatul ramas se decoreaza tartele dupa imaginatie.


Se baga tartele la cuptor pana cand se rumenesc frumos.


Se decoreaza cu zahar pudra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Minitarte cu afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

miki_a 1

11.08.2015, 00:29

Ai facut o bunatate de desert! Felicitari!

anca_rm 1

11.08.2015, 09:54

un desert bun si de sezon

Andra_Constantinescu 1

11.08.2015, 18:41

Multumesc ela, anca!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Kinder Bueno
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortellini cu carne si legume

ieri la 14:43

Desert tort Anca

de Ancutsa 5

ieri la 11:46

Salata Caprese

de RODIMUR 5

ieri la 11:15

Ciuperci cu bacon si oua, la cuptor

de Rocsi 9

pe 21.06 la 21:28

Desert bomboane Raffaello, cu arahide

de RODIMUR 5

pe 21.06 la 21:03

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de afine