Cosulete cu gem de afine

de retetele_tinei in Dulciuri, 11 Dec 2014 | 1520 vizualizari

 

Sunt bune,mai ales pe masa de Craciun! :)

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina
  • 100 ml lapte
  • 20 g drojdie
  • 3 linguri zahar
  • 1 varf de sare
  • 1 ou
  • 40 g unt topit
  • coaja de la 1/2 de lamaie
  • gem de afine
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete cu gem de afine:

Intr-un bol amestecam faina cu varful de sare, zaharul si coaja de lamaie. Adaugam oul. Punem untul la microunde pt 1/2 de minut, dupa care il turnam peste faina. Dizolvam drojdia in lapte si o amestecam cu cele de mai sus. Amestecam toate ingredientele, rezultandu-va o coca perfecta. Aluatul se framanta putin, dupa care se lasa la crescut pt 1h si 30 de minute, pana isi dubleaza volumul.


Dupa acest timp, se da cu faina pe masa si se pune coca. Se intinde aluatul subtire. Cu ajutorul unui cutit se taie aluatul in patratele, avand grija ca marginile sa fie indepartate, pt ca le veti folosi mai tarziu. In mijlocul fiecarui patratel, se pune gem de afine. Se ia un patratel si se prind doua colturi opuse. Dupa care se prind celelalte doua colturi. Si asa ati facut un cosulet :)


Cosuletele se aranjeaza in tava. Marginile framantati-le si intindeti-le si faceti-le la fel ca si prima data, asa incat sa folositi tot aluatul.Tava se da la cuptor, pana cosuletele devin maronii. Se lasa la racit.

 

TIPS-URI

1

Sunt delicioase si cu gem de capsune

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete cu gem de afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

babi5 1

11.12.2014, 22:02

iri_iri 1

11.12.2014, 22:27

Valclaudia 1

12.12.2014, 09:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu gutui
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite aperitiv, cu șuncă și cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 20:30

Mere la borcan pentru deserturi

de Rocsi 9

ieri la 20:14

Mini tarte cu conopida si broccoli

de oanapl 5

ieri la 19:55

Pasta alla puttanesca

de xana 5

ieri la 18:09

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu afine, americana